Aktualno

2012. godina sporta?

Ova 2012. godina mogla bi se u Gradu nazvati i godinom sporta, budući da je danas gradonačelnik Andro Vlahušić najavio velike planove za sportsku infrastrukturu.

Od novih dvorana u Gospinom polju, preko fitnessa na bazenu, prostora za sportove na točkovima, skate park…

Krenimo redom. Gradska uprava do ove jeseni planira zgotoviti sportsku infrastrukturu u Gospinom polju, koja će se graditi nakon izmjena i dopuna ranije donesenog Detaljnog plana uređenja „Športsko-rekreacijskog parka Gospino polje“. Izmjenama, koje će trajati najmanje 6 mjeseci, predviđena je rekonstrukciju postojeće športske dvorane, izgradnja nove dvorane za rukomet i badminton te izgradnja teniske dvorane uz postojeću dvoranu.

No, paralelno s izmjenama DPU-a radit će se sve popratne radnje potrebne da bi se zacrtani plan i ostvario. Vlahušić je naveo i stanove u Solitudu za VK Jug, koji je ishodio lokacijsku dozvolu. Uz iznos od 1,7 milijuna kuna kredita, Grad će Jugu osigurati i dodatnih 200 tisuća kuna za potrebnu dokumentaciju. Za tu će se svrhu morati rebalansirati i ovogodišnji proračun.

Osim toga, Vlahušić je u o ovoj godini najavio fitness i dvorane na bazenu, za što su osigurana sredstva, a u roku od mjesec dana Sportska dvorana u Gospinom polju dobit će ventilaciju i grijanje. U narednih nekoliko mjeseci gradska uprava se nada da će se pristupiti uređenju Teniskog centra Lapad, a na terenima na kojima se sad nalazi klizalište uredit će se prostor namijenjen, rekao je gradonačelnik sportovima na točkovima. Skate park bit će gotov na proljeće, za manje od mjesec dana uredit će se i igralište na Kantafigu, a tu je i Sustjepan s umjetnom travom…

Gradonačelnik uskoro očekuje i razgovor s Torcidom Mokošica kako bi se i njima poboljšali sportski uvjeti rada…
– Nadam se da će u infrastrukturu namijenjenu građanima i rekreativcima biti uloženo i znatno više nego desetljećima prije – zaključio je svoje nabrajanje Vlahušić.
 

Pročitajte još

FOTO Mališani učili kako se ponašati u opasnim situacijama

Dulist

SPASI ŽIVOT! Crveni križ poziva na akciju darivanja krvi

Dulist

OBIŠLI SMO GRADILIŠTE Na katoličkom dijelu Groblja Dubac više nema mjesta!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija