Zanimljivosti

176 novih darivatelja matičnih stanica

Brojni građani Dubrovnika i Metkovića upisali su se u Registar dobrovoljnih davatelja krvotvornih matičnih stanica, čime su doprinijeli spašavanju ljudskih života.

U utorak i srijedu 176 ljudi dalo je krv za tipizaciju i time povećali šanse da se sačuva nečiji život. Na akciji u Dubrovniku upisano je 64 novih potencijalnih darivatelja, dok se u Metkoviću u Registar upisalo 112 novih potencijalnih darivatelja.

Transplantacijom koštane srži liječe se bolesnici s akutnim i kroničnim oblikom leukemije te bolesnici s teškim oštećenjem koštane srži, a lijek za ove teške bolesti nalazi se u nama.

Zahvaljujući hrvatskim građanima, iz nacionalnog Registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica dosada je izdano 23 transplantata čime je spašeno 23 života. Petnaest transplantata je bilo za primatelje u Hrvatskoj, a osam za primatelje izvan Hrvatske. 

Pročitajte još

U NEDJELJU Upoznajte bogatstvo Konavala kroz pješačku turu

Dulist

[VIDEO] ‘SAMO SU PROTUTNJILI’ Tri američka ‘Black Hawka’ preletjela grad

Dulist

Nagrađeni najljubazniji sudionici u prometu!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija