Županija

165 tisuća kuna programima zdravstva i socijalne skrbi

165 tisuća kuna programima zdravstva i socijalne skrbi

Ugovore vrijedne 165 tisuća kuna potpisali su danas dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić i nositelji 18 programa i projekata iz područja zdravstva i socijalne skrbi.

Naime, u proračunu Županije za 2015. godinu za Programe u zdravstvu u osigurano je 65 tisuća kuna, a za Programe u socijalnoj skrbi 100 tisuća kuna. Prihvaćeno je ukupno 18 programa (zdravstvo 7, a socijalna skrb 11).

U Programu udruga i ustanova u zdravstvu potpisani su ugovori s udrugom “Slatki život” Dubrovnik (program Mijenjamo dijabetes), udrugom Sunce moje malo Opuzen (Komadić neba za Opuzenska sunca), udrugom Leptirići Ploče (Leptirićeva radionica), Društom multiple skleroze Dubrovnik (Ne zaboravite i mi smo dio vas), Cvitić Vela Luka (Osmjeh za cvitić), Udruga osoba s invaliditetom Ploče (Kinezioterapijom do lakšeg života) te Općina Vela Luka (KLA Vela Luka – Klub lječenih alkoholičara Vela Luka).

U Programu socijalne skrbi kroz udruge i ustanove potpisani su ugovori s udrugom Lukjernica Dubrovnik (Psihijatrija u zajednici – mobilni tim), Radost Ploče (Poludnevni boravak – usluge i aktivnosti koje pridonose prevenciji institucionalizacije odraslih osoba s invaliditetom i većoj kvaliteti života osoba s invaliditetom), udruga Poseban prijatelj Dubrovnik (Zajedno smo i dalje -sigurno do odredišta), udruga “Prijatelji” Metković (Rehabilitacija djece s teškoćama u razvoju i mladih osoba s invaliditetom), Hrvatski Crveni križ GD Ploče (Klub 60+ “Mladi u duši”), udruga Fortuna (Terapija plesom u svrhu unapređenja akt. životnog stila i kval. života starijih osoba), HCK Korčula (Aktivno starenje), Udruga gluhih Dubrovnik (Savjetovalište za osobe oštećena sluha), Udruga slijepih Dubrovnik (Program soc.skrbi za slijepe osobe) te DEŠA Dubrovnik (Unapređenje uvjeta života osoba s intelektualnim poteškoćama Udruga Chrobatia Opuzen – Organizirane učionice djeci s poteškoćama u učenju).

Pročitajte još

NOVI REKORD LUKE PLOČE U protekloj godini ostvarili dobit od 16,613 milijuna eura

Dulist

U BRUXELLESU Župan predsjedao sastankom radne skupine za zapadni Balkan

Dulist

ČESTITKA ŽUPANA ‘Našoj mladeži otvaramo perspektivu za rad i uspjeh’

Dulist