Hrvatska

16 RADNIH NEDJELJA Veliki centri objavili su datume kad će biti otvoreni

shopping

Zakon o trgovini stupa na snagu 1. srpnja i najvažnija stavka koju donosi jest ograničenje rada na svega 16 nedjelja u godini, zbog čega su trgovački centri, između ostalih, morali pomno razmisliti koje izabrati i kojih se odreći.

Kako navodi N1, za njih je ‘sreća u nesreći što će od 1. srpnja do 31. prosinca preostati 27 nedjelja i bit će lakše raspodijeliti 16 radnih na taj period nego što će biti od iduće kad kroz cijelu godinu treba osmisliti strategiju i plan rada’.

Dok je maloprodajnim lancima nešto lakše, shopping centrima je bitno teže jer sve treba razraditi sa zakupcima, koji imaju različite ideje o radnim nedjeljama. Zato, primjerice, zagrebački Arena Centar još uvijek nema konkretne datume radnih nedjelja, ali općenita ideja postoji.

Avenue Mall već ima konkretne datume radnih nedjelja, ali Zagrepčani se – i i svi oni koji se upute u naš glavni grad – moraju pripremiti da od 1. srpnja do rujna nedjeljom mogu zaboraviti na taj shopping centar.

Splitski Joker morao je misliti na turističku sezonu i pojačan promet u srpnju i kolovozu pa se nisu mogli odreći radnih nedjelja u tom razdoblju. Stoga, morali su si “uskratiti” nedjelje u mjesecima nakon.
“Radit ćemo 9. srpnja, 20. i 27. kolovoza, 3., 10. i 17. rujna, 8. i 15. listopada, sve nedjelje u studenome i sve nedjelje u prosincu osim 31.”, navode u Jokeru.

Zagrebački City Center one jer East će raditi po jednom rasporedu, West po drugom. Preklapat će se tek na najprometnije datume.

Konretnije, West će raditi 9. srpnja, 13. kolovoza, 3. i 10. rujna, 8., 15., 22. i 29. listopada, sve nedjelje u studenome i sve nedjelje u prosincu, osim 31. East će raditi 16. srpnja, 20. kolovoza, 3. i 17. rujna, 8., 15., 22. i 29. listopada, sve nedjelje u studenome te također sve nedjelje u prosincu osim 31.

Svakako, šest mjeseci rada prema novom zakonu bit će dovoljno vrijeme da se veliki trgovački centri pripreme za godine koje dolaze, kad će morati pažljivije rasporediti dopuštenih 16 radnih nedjelja.

Pročitajte još

10 GODINA SUSTAVA E-GRAĐANI 2 milijuna svakodnevnih korisnika, jeste li među njima?!

Dulist

Gorivo od utorka jeftinije?

Dulist

Umro muškarac koji se zapalio na Markovu trgu

Dulist