Kultura

14. Epidaurus festival prvi put u predvorju Kneževa dvora u Cavtatu!

epidaurus festival1

U izuzetnim okolnostima jedino tračak kulture i humanosti može doprinijeti miru u ljudskoj duši, ohrabrenju iste i boljem duhovnom stanju svih nas. Odlučili smo se stoga nastavit kontinuitet cavtatskog Epidaurus festivala, a povod više je zasigurno i 130. godišnjica rođenja proslavljenog Cavtačanina Tina Pattiere koji nas je ne samo zadužio nego i podučio svojim primjerom kako moramo ustrajati u stvaranju umjetnosti i ljepote oko nas – navode iz Epidaurus festivala.

Ovogodišnje, 14. izdanje počinje u subotu, 5. rujna te se prvi put svečanost otvaranja odvija u predvorju Kneževa dvora u Cavtatu. Te večeri uz ljubaznu interakciju posebnih gostiju načelnika Općine Konavle Boža Lasića, gospara Đura Marketa, koji je vjerni i rado viđen gost na kulturnim događanjima te ravnatelja Dubrovačkog simfonijskog orkestra (organizatora festivala Opernih arija Tino Pattiera u Dubrovniku) Damira Milata predavanje i dijelić života ovog slavnog i sjajnog tenora i markantnog Cavtačanina predstavit će nam dugogodišnja profesorica Povijesti glazbe u Umjetničkoj školi Luke Sorkočevića u Dubrovniku Franica Krampus Vidović koja je i sama autorica brojnih studija i članaka o još uvijek nedovoljno poznatom pjevaču zlatnoga grla.
Pisma ili po dubrovačku rečeno letere Tina svojoj familji u Cavtatu kao i kritike na njegov umjetnički rad tumačit će glumac Frane Perišin dok će nas u glazbeni svijet u divnom ambijentu Kneževog predvorja u Cavtatu povesti tenor Nikša Radovanović koji je od 2001. godine solist Opere HNK u Zagrebu uz glasovirsku ulogu Nene Ćorak.
Epidaurus festival obvezuje se poštivati sve potrebne mjere opreza prema preporuci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.
-Ostanite zdravo i raspjevano! Dobrodošli u Cavtat! – poručuju organizatori.

Pročitajte još

75. IGRE Kroz razgovore o Jupi prisjećanje na zlatno doba Dubrovnika i Igara

Dulist

VEČERAS U DVORU Kvartet Arod donosi glazbenu čaroliju

Dulist

GLUMICA ZRINKA CVITEŠIĆ Ne sjećam se kad mi je netko toliko prirastao srcu kao što je Jele

Ivana Mijić Vulinović