Kultura

Publika ispred Katedrale uživala u simfonijama velikog Beethovena

Osmi međunarodni glazbeni festival ‘Dubrovnik u pozno ljeto’ započeo je proslavom 250. obljetnice rođenja jednog od najvećih skladatelja u povijesti glazbe, Ludwiga van Beethovena. Glazbeno slavlje u njegovu čast nastavljeno je i u petak navečer ispred Katedrale. Dubrovačkim simfonijskim orkestrom ravnao je šef dirigent DSO-a, Marc Tardue, a na programu su bile dvije Beethovenove simfonije – Simfonija broj 2. u D duru i Simfonija br. 7 u A duru.
Izborom ovog programa DSO se pridružuje glazbenom svijetu u proslavi 250. rođendana ‘posljednjeg bečkog klasičara i prvog romantičara’. Simfonija br. 2 pisana je tijekom 1801. i 1802. kada su već bili prisutni znakovi skladateljeve gluhoće i smatra se posljednjom skladbom Beethovenova ranijeg doba, dok je Simfonija br. 7 s ogromnim uspjehom izvedena 1813. godine.

Pročitajte još

KNJIGA FRA STIPE O KLAUSTRU MALE BRAĆE Nastavio priču koju je u 19. stoljeću započeo inženjer Eitelberger

Dulist

Dr. sc. Katja Bakija: Dubrovačke horizonte uređujem već 25 godina. Oni su most koji spaja sve Dubrovčane

Dulist

Večeras izložba Nika Mihaljevića u Galeriji Flora

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija