Kultura

Publika ispred Katedrale uživala u simfonijama velikog Beethovena

Osmi međunarodni glazbeni festival ‘Dubrovnik u pozno ljeto’ započeo je proslavom 250. obljetnice rođenja jednog od najvećih skladatelja u povijesti glazbe, Ludwiga van Beethovena. Glazbeno slavlje u njegovu čast nastavljeno je i u petak navečer ispred Katedrale. Dubrovačkim simfonijskim orkestrom ravnao je šef dirigent DSO-a, Marc Tardue, a na programu su bile dvije Beethovenove simfonije – Simfonija broj 2. u D duru i Simfonija br. 7 u A duru.
Izborom ovog programa DSO se pridružuje glazbenom svijetu u proslavi 250. rođendana ‘posljednjeg bečkog klasičara i prvog romantičara’. Simfonija br. 2 pisana je tijekom 1801. i 1802. kada su već bili prisutni znakovi skladateljeve gluhoće i smatra se posljednjom skladbom Beethovenova ranijeg doba, dok je Simfonija br. 7 s ogromnim uspjehom izvedena 1813. godine.

Pročitajte još

[RAZGOVOR] Likovna umjetnica Iva Laterza: ‘Ne trčim za brzim uspjehom’

Iva Dedo

ISTA RAVNATELJICA, NOVA PRAVILA Publika na izvedbe Igara samo uz COVID-propusnice?

Dulist

Uskoro na policama knjižara englesko izdanje knjige ‘Treći ključ’ Vedrana Mezeija

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija