Aktualno

120 000 eura udruge “Kroatienhilfe” za Maslinu

Ugovor o donaciji za obnovu Doma „Maslina“ u iznosu od 1 143 000 kuna potpisali su danas predsjednica udruge „Kroatienhilfe“ iz Bad Homburga Olga Stoss, ravnateljica Doma „Maslina“ Ilijana Stojanović i direktor firme, izvođača radova „Građevinar Quelin“ Nikola Bakija.

Predsjednica udruge „Kroatienhilfe“ iz Bad Homburga Olga Stoss, inače dobitnica nagrade Grada Dubrovnika, rekla je kako već deset godina radi na kumstvu dva grada, a najbolje se to očituje kroz pomoć Domu Maslina. Prva donacija bila je 50 tisuća eura za dječje igralište, zatim još 50 tisuća eura za kuhinju, a današnja, u iznosu od 1 143 000 milijuna kuna, osigurana je dobrim srcem obitelji Schopp sa sjevera Njemačke.

– Rekla sam im: novac nije za mene, nego za Maslinu, za Dubrovnik, srce Hrvatske. Istog dana uplatili su 120 tisuća eura – izjavila je tom prilikom Olga Stoss.

Ravnateljica Doma Maslina Ilijana Stojanović rekla je kako se svakom novom donacijom poboljšava standard života u Domu, dok je predstavnik izvođača radova Nikola Bakija rekao kako radovi kreću već u ponedjeljak, te kako se nada da će svi radovi biti gotovi do Feste Svetog Vlaha, ili najkasnije do 15. lipnja 2013. godine.

Kao novu donaciju Stoss je najavila ulaganje vrijedno 5 milijuna eura za preseljenje i izgradnju novog Vatrogasnog doma na magistrali, koji bi trebao biti izgrađen prema najvišim standardima.

Pročitajte još

NAJAVA RADOVA Tko je u petak bez struje?

Dulist

PRED VRATIMA JE PROMJENA VREMENA Za vikend pripremite ombrele

Dulist

Dubrovčanin Đuro Sessa na čelu Europske udruge sudaca

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija