Kultura

11. GODIŠNJAK DU PISACA Prelistajte novi Literat koji okuplja 32 autora

Unatoč vremenima koja živimo i okruženju oko nas, Društvo dubrovačkih pisaca objavilo je zadnjih dana ove 2020. godine svoj godišnjak – zbornik Literat, broj 11., istovjetan broju godina koliko ova udruga postoji.
Ukupno 32 autora sa svojim prilozima, raznih književnih stilova, manje više sad već znana nam imena dubrovačke književne riječi, okupila su se u novom Literatu. Na neki način svi su tu, svi koji godinama surađuju i dio su Društva dubrovačkih pisaca. Uredništvo potpisuju Ivana Lovrić Jović i Boris Njavro, naslovnicu je iznova osmislila, u skladu s danima koja živimo, Nora Mojaš, tehnički ga je osmislio i priredio Vinko Rožić, a iz svih tih priloga tek evo izdvajamo ponovno pronađene pjesme i zapise našeg Pređa, Predraga Vušovića, ali naravno i sve druge koji potvrđuju kako unatoč vremenima oko nas dubrovačka pisana književna riječ i te kako živi, te ovaj Literat treba bar prelistati.
Literat broj 11. tiskan je u maloj nakladi zbog nedostatka financijskih sredstva, zbog epidemiološke situacije na žalost neće se održati ni njegovo predstavljanje, ali se može te ga pročitati na web stranici ove udruge, www.dupisci.hr.

Pročitajte još

‘PUTOVANJE U MEĐUZEMLJE’ Tomica Kristić otkrio kako mu je Dubrovnik ‘zaradio’ besplatno sedmodnevno noćenje u dalekom Mjanmaru

Dulist

OZVUČENI LISTOPAD U ARL Manja Ristić & Mark Vernon: Improvizacija dvoglavog čudovišta

Dulist

‘Na putu bez povratka’ Dušana Kalogjere premošćuje jezične prepreke našijenaca u svijetu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija