Kultura

11. GODIŠNJAK DU PISACA Prelistajte novi Literat koji okuplja 32 autora

11. GODIŠNJAK DU PISACA Prelistajte novi Literat koji okuplja 32 autora

Unatoč vremenima koja živimo i okruženju oko nas, Društvo dubrovačkih pisaca objavilo je zadnjih dana ove 2020. godine svoj godišnjak – zbornik Literat, broj 11., istovjetan broju godina koliko ova udruga postoji.
Ukupno 32 autora sa svojim prilozima, raznih književnih stilova, manje više sad već znana nam imena dubrovačke književne riječi, okupila su se u novom Literatu. Na neki način svi su tu, svi koji godinama surađuju i dio su Društva dubrovačkih pisaca. Uredništvo potpisuju Ivana Lovrić Jović i Boris Njavro, naslovnicu je iznova osmislila, u skladu s danima koja živimo, Nora Mojaš, tehnički ga je osmislio i priredio Vinko Rožić, a iz svih tih priloga tek evo izdvajamo ponovno pronađene pjesme i zapise našeg Pređa, Predraga Vušovića, ali naravno i sve druge koji potvrđuju kako unatoč vremenima oko nas dubrovačka pisana književna riječ i te kako živi, te ovaj Literat treba bar prelistati.
Literat broj 11. tiskan je u maloj nakladi zbog nedostatka financijskih sredstva, zbog epidemiološke situacije na žalost neće se održati ni njegovo predstavljanje, ali se može te ga pročitati na web stranici ove udruge, www.dupisci.hr.

Pročitajte još

POZNATA HRVATSKA KNJIŽEVNICA U GRADU Književna večer s Julijanom Matanović

Dulist

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist