Aktualno

Žuvela skupštinarima izjavio ljubav

Izvanredna izborna skupština udruge Dubrovnik Regija održana je u hotelu Park, a na njoj su izabrani nedostajući članovi Malog vijeća, uspostavljen je Sud časti te izabrani njegovi članovi, kao i donesene izmjene i dopune statuta udruge.

Dosadašnji predsjednik udruge Igor Žuvela, kojem je na sjednici Malog vijeća 7. kolovoza izglasano nepovjerenje, podnio je izvješće o radu u razdoblju od travnja, tj. osnivanja udruge. Podsjetio je na sam proces nastanka udruge, ali i dao svoje objašnjenje zbivanja na sjednici Malog vijeća u kolovozu.

– Održali smo od travnja do kolovoza sedam sjednica, dok nije došla ta mračna noć, ja je zovem noć dugih noževa. Dogodili su se niski udarci, provociranje, govorenje da sam produžena ruka HDZ-a i Šuice, da sam ih prevario – rekao je Žuvela.

– Ja i danas ne znam zašto je to napravljeno. Mogu sumnjati, ali nemam argumenata. U roku 24 sata su napustili udrugu – izjavio je Žuvela te nastavio:

– Moja poruka je: volite ovaj grad i budite što jeste. Udruga postoji i udruga se bori. Vjerujem da nas nikakve političke igre i insinuacije neće urušiti. Morate se boriti, stvarati resurse u onom gdje ste prepoznatljivi, jer ovo nije Igora Žuvele, nego vaše – rekao je Žuvela, zahvalivši se svima koji doprinose radu udruge. Svoj izvještaj završio je riječima:

– Probudite se i vratite čovjeku, jer čovjek je najveće blago na ovom svijetu. Završit ću samo s dvije riječi: Volim vas – izjavio je Žuvela.

Na skupštini su donesene izmjene i dopune statuta udruge, koje se, kako je rekao predsjednik radnog predsjedništva Luči Đović, „čine na prvi pogled kozmetičkima, ali imaju svoj značaj“.

Tako je promjenama statuta, koje je u ime radnog predsjedništva predložio Đović, ukinuto pravilo da Malo vijeće donosi odluku o primitku novih članova u udrugu, čime se omogućuje slobodno učlanjivanje svih zainteresiranih. Statutom je uspostavljeno novo tijelo udruge Sud časti s pet članova, a koje donosi odluke u stegovnim postupcima. Uvedena je promjena i u vremensko trajanje mandata predsjednika, koje je s dvije smanjeno na jednu godinu, uz nemogućnost biranja dvaput zaredom.

Igor Žuvela izašao je pred skupštinare s prijedlogom da predsjednika udruge ne bira Malo, već Veliko vijeće. Hrvoje Pešel istaknuo je kako bi se, ako bi predsjednik bio izabran na skupštini,uskratila mogućnost kandidiranja i pripreme te predstavljanja programa potencijalnih kandidata. Nakon petominutne stanke radno predsjedništvo je utvrdilo kako za sada nema temelja za prihvaćanje takve odluke, pa prijedlog nije prihvaćen.

Za članove Malog vijeća (trebalo je izabrati šest novih, nakon što su 'pučisti' napustili udrugu) izabrani su Mario Anđelić, Barbara Di Ceglie, Petar Mišo Mihočević, Jadranka Kristić, Zoran Zec i Boris Fjorović.

Za članove Suda časti izabrani su Vinko Asić, Vesna Cvinar, Mato Brajević, Roberto Knego i Lana Kodžaga.

Budući da je udruga Dubrovnik Regija uspostavila nekoliko podružnica u županiji, osnovan je i Senat u kojem uz članove Malog vijeća sjede i predsjednici podružnica Mato Švago (Konavle), Marin Mišić (Župa dubrovačka), Pero Ljubišić (Dubrovačko primorje), Jadranko Delaš (Pelješac) i Maro Simoni (Mljet).

Pred sam kraj sjednice nazočnima se obratio mladi Orsat Spajić, koji je pozvao mlade članove udruge, posebno one od 18 do 27 godina, da se aktivnije uključe u rad udruge, a pročitano je i pismo podrške dr. Antuna Paveškovića, Dubrovčanina koji živi u Zagrebu.

Izbor predsjednika udruge očekuje se idući tjedan na prvoj sjednici Malog vijeća u izmjenjenom sazivu.

Pročitajte još

VIDEO Postira se nasukala kod Suđurđa

Dulist

DUMAME POKRENULE PETICIJU ‘Svim trudnicama u OB Dubrovnik pri porodu treba biti dostupna epiduralna anestezija’

Dulist

DAN JE DARIVATELJA KRVI ‘Hvala za svaku darovanu dozu. Ugradili ste sebe u živote drugih!’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija