Županija

Župskim stipendistima svečano uručeni ugovori

nardelli stipendije 3

Ovogodišnji stipendisti Općine Župa dubrovačka okupili su se u ponedjeljak u velikoj vijećnici kako bi potpisali ugovor o stipendiranju u trajanju od deset mjeseci za šk./ak. godinu 2019./2020.

Prema zaprimljenim prijavama 112 učenika i studenata, za ovu godinu odobreno je čak 84 stipendija u tri različite kategorije.
Općinski načelnik Silvio Nardelli u svom obraćanju čestitao je svim stipendistima, uručio prigodne poklone te zaželio puno sreće u nastavku školovanja. Stipendistima se obratio i Nikša Matuško, predsjednik Zaklade Antuna Miloslavića pok. Luka koji su i ove godine donacijom od 68 tisuća kuna odobrili dodatne stipendije.
Kao i prethodnih godina, svojom vrijednom donacijom od 70 tisuća kuna OTP banka je podržala stipendiranje učenika i studenata iz kategorije slabijeg imovnog stanja.
Stipendije za prva četiri mjeseca (rujan, listopad, studeni i prosinac) isplatile su se jednokratno do kraja kalendarske godine, a od siječnja stipendije će se isplaćivati mjesečno.
Mjesečna stipendija za učenike iznosi 400 kuna, za studente koji se obrazuju u Dubrovniku 600 kuna te za studente koji se obrazuju izvan Dubrovnika stipendija iznosi 1.000,00 kuna. Općina Župa dubrovačka i ove će godine izdvojiti više od pola milijuna kuna za stipendiranje učenika i studenata sa svog područja.

Pročitajte još

ŽUPANIJA O UVALI SUMARTIN ‘Nismo mogli naručiti čišćenje, to je obveza Grada, ali na teret koncesionara’

Dulist

Kreće obnova zgrade Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije

Dulist

Općina Konavle nastavlja sufinancirati pokaze za učenike i studente tijekom ljeta

Dulist