Sport

ŽUPLJANIN OŠTRO PORUČIO HNS-u: Nepoštivanje sigurno nećemo dozvoliti!

ŽUPLJANIN OŠTRO PORUČIO HNS-u: Nepoštivanje sigurno nećemo dozvoliti!

Nećemo trpjeti da nas ne poštuju! – zagrmio je Hajdukov predsjednik Lukša Jakobušić u nedjelju predvečer, kad je službeni Hajduk emitirao priopćenje u kojem se nadovezuje ne samo na previd sudaca na utakmici Lokomotiva – Hajduk (3:3), što mu je oduzelo penal s kojim je mogao pobijediti u posljednjoj minuti utakmice u Zagrebu, nego i na sastanak što su ga u ponedjeljak, dakle prije samo šest dana u kući nogometa u našoj metropoli obavili Hajdukov čelnik Lukša Jakobušić i Marijan Kustić, predsjednik HNS-a, prenosi Slobodna Dalmacija.

Poznato je, dakle, da je Hajduk grubo oštećen previdom u završnici utakmice protiv Lokomotive kad se nisu oglasili suci da je igranje rukom Branimira Cipetića zapravo kazneni udarac za Hajduk.

A prethodno treba znati kako je Lukša Jakobušić još lani govorio kako će godinu dana šutjeti i pustiti da Savez radi bez Hajdukova grintanja i negodovanja, komentiranja… Da vidimo što HNS može sam uraditi za sve nas po pitanju traženja poštenja.

Nakon prvih sudačkih grešaka ove jeseni na štetu Hajduka kazao je Jakobušić da je morao nabaviti broj mobitela i nazvati šefa sudaca Bruna Marića i to što je nabavio Marićev broj da mu se javi da je to Marićev poraz…

Nakon toga su se Jakobušić i Kustić sastali u Zagrebu u dobroj vjeri u boljitak odnosa u našem nogometu i dogovorili se da ubuduće Hajduk i HNS komunicirati na izravnoj liniji kao predsjednik – predsjednik.

Onda se „dogodila Lokomotiva” i Hajdukova čaša strpljenja se prelila. Jakobušić se u nedjelju navečer oglasio, zaprijetio, predložio:

– Vezano uz nedavni međusobni sastanak i svih tema kojih smo se dotakli u razgovoru, očekujem od predsjednika HNS-a da u interesu, ne samo nogometa u Hrvatskoj, nego i cijelog društva, konkretno reagira i osigura regularnost natjecanja te pošteno suđenje i jednaki tretman za sve klubove! Nepoštivanje sigurno nećemo dozvoliti! Ako je potrebno, stojimo na raspolaganju s konkretnim prijedlozima – objavio je Jakobušić.

Pročitajte još

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist

NAPETA UTAKMICA U BEOGRADU Jugaši pobijedili Crvenu Zvezdu

Dulist