Županija

ŽUPLJANI OPET PIŠU VLAHUŠIĆU ‘Omogućite nam povoljnije mjesečne karte!’

ŽUPLJANI OPET PIŠU VLAHUŠIĆU 'Omogućite nam povoljnije mjesečne karte!'

Na današnjem sastanku na kojem će se potpisati ugovor o suradnji između Općine Župa dubrovačka i JU Rezervat Lokrum kojim će se stanovnicima Župe dubrovačke omogućiti besplatni odlasci na Lokrum, načelnik Općine Župa dubrovačka zatražit će od gradonačelnika Vlahušića i omogućavanje povoljnijih mjesečnih parkirnih karata za stanovnike Župe dubrovačke na javnim površinama Grada.

U službenom dopisu koji je danas predan na protokol Grada Dubrovnika Nardelli traži smanjenje cijene povlaštene mjesečne parkirne karte za stanovnike Župe dubrovačke.

„… dok stanovnici Dubrovnika sukladno Odluci o organizaciji i načinu naplate i kontrole parkiranja u Gradu Dubrovniku za 60 kuna mjesečno mogu parkirati u 2. i 3. parkirnoj zoni, stanovnici (fizičke osobe) iz Župe dubrovačke za parking u navedenim zonama iz svog budžeta moraju izdvojiti čak 4 puta više, odnosno 240 kuna! Od mjesta svog prebivališta do radnog mjesta stanovnici Župe dubrovačke uglavnom se koriste automobilom, sto znači i parkingom u nadležnosti Sanitata.

Jednako kao što ste za vrijeme zimskih mjeseci pozivali stanovnike Župe dubrovačke i susjednih općina da dođu u grad i doprinesu razvoju Dubrovačkog zimskog festivala, te omogućavali brojne pogodnosti poput povoljnijeg taksi prijevoza i besplatnog korištenja autobusa, vjerujem kako ćete i sad pokazati razumijevanje prema žiteljima Župe dubrovačke koji su ovakvom odlukom opterećeni znatnim materijalnim troškovima, te omogućiti plaćanje povoljnije mjesečne parkirne karte nego što je to sad.“, navodi se u dopisu.

Smatra kako cijena od 240 kuna mjesečno predstavlja prevelik izdatak za žitelje Župe koji su već samim putovnajem na posao već izloženi znatnim materijalnim troškovima. U vidu nastavka dobre suradnje grada Dubrovnika i Općine Župa dubrovačka, te održavanja neraskidive veze i sinergije koja je oduvijek vladala između ove dvije lokalne samouprave načelnik Nardelli nada se pozitivnom odgovoru od strane gradonačelnika Vlahušića.

Pročitajte još

FOTO/VIDEO Policijski demo tim interventne policije demonstrirao svoje zvanje

Dulist

NOVI REKORD LUKE PLOČE U protekloj godini ostvarili dobit od 16,613 milijuna eura

Dulist

U BRUXELLESU Župan predsjedao sastankom radne skupine za zapadni Balkan

Dulist