Županija

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA Vijećnici protiv eksploatacije Jadrana

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA Vijećnici protiv eksploatacije Jadrana

Vijećnici Županijske skupštine većinom su glasova izglasali zaključak prijedloga u svezi istraživanja i ekspolatacije ugljikovodika na području Dubrovačko-neretvanske županije.

Župan Dobroslavić istaknuo je kako je jako važno da se Županijska skupština izjasni o ovoj temi te je dodao kako nitko iz vlasti nije postavio prema stavu Crne Gore, koja planira istraživanje nafte na hrvatskom području Jadrana.

– Zahvat se ocijenjuje kao milenijski projekt. A ako propadne ostat ćemo gladni. Živimo od turizma i smatram da Županija na ovo ne može ostati imuna – istaknuo je Dobroslavić, dok je pročelnik za zaštitu okoliša Nikola Veraja dodao kako je neprihvatljivo da se izda šest dozvola, a bez završene studije.

Saborski zastupnik Branko Bačić, inače predsjednik saborskog Odbora za zaštitu okoliša, izjavio je kako je potrebno poštivati sve hrvatske i EU zakone i norme.
– Procedura nije tek ukras. Na to sam upozoravao na odboru i na sjednicama Sabora, da Vlada radi protuzakonito – dodao je Bačić, istaknuvši kako je riječ o prihodu od milijarde kuna godišnje. Projekt eksploatacije nazvao je ‘čudnovatim kljunašem’, jer bi moglo doći do blamaže Vlade RH.

O prijedlogu su afirmativno govorili Mato Franković (HDZ), Pero jerković (MOST) i Frano Matušić (HDZ) dok se Ivan Jelčić (DDS) zapitao što se može dalje očekivati nakon ‘traljavog posla’.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist