Županija

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA Župan: Radi se na projektu sanacije gromada s padina Srđa

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA Župan: Radi se na projektu sanacije gromada s padina Srđa

U 11 sati započela je 16. sjednica Županijske skupštine. Nakon usvojenog dnevnog reda krenula su vijećnička pitanja.

Prvo je postavio Frano Matušić (HDZ), a vezano za izlijevanje fekalija u Dubrovniku, što po njemu nije isključivo vezano s popravkom glavne kanalizacijske cijevi ispod Petke. Istaknuo je, naime, kako je problem ispod Petke riješen, no istovremeno se kanalizacija ispuštala na nekim drugim mjestima od Sustjepana, preko Pila do Gruža. Objašnjenje kako je to bilo nužno zbog sanacije glavne kanalizacijskecijevi, Matušić smatra netočnim.

-Vrlo često noću prošetam Gružem te se ispred RK Minčeta i blizu Batale može vidjeti da kanalizacija istječe u more. Koji je razlog tome ne znam, želim vjerovati Zavodu za javno zdravstvo da je more čisto, ali kanalizacijske diverzije se događaju vrlo često. Što bi trebalo poduzeti da se problemu stane na kraj, koga ćemo sad prozivati osim gradonačelnika. U pitanju je sezona – pitao je Matušić.
-Imali smo neugodnu epizodu s izlijevanje fekalija i dobro je da je sve sanirano. Mislim da su sve službe odradile posao kako treba. Moramo se svi potruditi da se redovnim održavanjem izbjegnu ovakve situacije – rekao je među ostalim župan Nikola Dobroslavić.

Odgovarajući na pitanje vijećnika Iva Karamatića (SDP) župan Nikola Dobroslavić istaknuo je kako će se na tom projektu ustrajati sukladno prostorno planskoj dokumentaciji.

Vijećnik Vicko Ivančević (HSLS) upitao je župana radi li se na pokušaju spasa tvrtke Greben koja je u stečaju, a koja je vrlo značajna za Vela Luku.

-Tvrtka ima znanje, ljude i projekte te je vrijedna truda da se pokuša nešto napravitii spasiti u što kraće vrijeme – rekao je Ivančević.

-Slažem se daje Greben vrijedan truda i da je značajan i za Županiju, ali i šire. Mi izravno ne možemo gotovo ništa napraviti, možemo se nadati da će vodstvo tvrtke i stečajni upravitelj istu izvući iz stečaja – odgovorio je župan Nikola Dobroslavić.

Vijećnicu Kristinu Ćurčiju (SDP) zanimalo je što je župan poduzeo po pitanju sigurnosti ceste ispod padina Srđa spominjući se nedavnog pada stijene na kuću Krečak. Župan je istaknuo kako je razgovarao s gospodinom Krečkom te je kontaktirao Hrvatske ceste koje imaju odgovornost za sve ono šo se događa iznad ceste.

-Hrvatske ceste izrađuju projekt sanacije tih gromada i on će biti sveobuhvatan i pravo dugotrajno rješenje – rekao je Dobroslavić, dodavši kako se trenutno radi na sanaciji stijena za koje se vidi kako su se odvojile i prijete padom.

Teo Andrić (HDZ) postavo je pitanje vezano za Uvalu Lapad.

-Ušli smo u sezonu, jadno, otužno, ruglo dubrovačkog turizma. Što se tu uopće može napraviti i što se tu događa – pitao je Andrić.

Dobroslavić se složio kako je riječ o svojevrsnom ruglu.

-Koncesionaru su obveze do srpnja iduće godine dovršiti sve što je predviđeno prema lokacijskoj dozvoli. Uz tu gradnju mora održavati prostor urednim, i na to imamo prigovor te je upućen već drugi dopis o ispunjavanju tog dijela obveza. Ukoliko ih ne bude ispunjavao, bit će raskinut ugovor. Ne bismo to voljeli, i javno pozivam koncesionara da se striktno drži ugovora jer nećemo trpjeti opravdane prigovore naših sugrađana – odgovorio je Dobroslavić.

 

Pročitajte još

FOTO/VIDEO Policijski demo tim interventne policije demonstrirao svoje zvanje

Dulist

NOVI REKORD LUKE PLOČE U protekloj godini ostvarili dobit od 16,613 milijuna eura

Dulist

U BRUXELLESU Župan predsjedao sastankom radne skupine za zapadni Balkan

Dulist