Županija

ŽUPANIJA UPLATILA SREDSTVA Deblokiran račun Općine Lastovo

Dubrovačko-neretvanska županija je, u dogovoru s Vladom RH, uplatila iznos od 395 tisuća kuna na račun Općine Lastovo, čime je općinski račun deblokiran i ona može nastaviti s urednim poslovanjem.

-Napominjemo još jednom da je sadašnje općinsko vodstvo, premda nije odgovorno za ovu ovrhu, propustilo ograničiti ovrhu za iznos sredstava nužnih za funkcioniranje Općine, a koje je pravo imalo po članku 244. Ovršnog zakona. Time je nepotrebno ostavilo bez plaća djelatnice Dječjeg vrtića, vatrogasce i druge općinske službe, a Općina nije mogla plaćati nužne materijalne troškove – navode iz Dubrovačko-neretvanske županije.
Naglašavaju i kako je osiguranje urednog funkcioniranja Općine obveza njezinih izabranih tijela te ih se poziva da tu svoju obvezu uredno ispunjavaju.

-Svjesni smo da nije jednostavno voditi jednu malu otočnu općinu, međutim u sličnoj su situaciji brojne manje općine u Hrvatskoj pa i u našoj županiji. Ako može 555 Gradova i Općina u Hrvatskoj uredno poslovati mora to moći i Općina Lastovo. Stoga pozivamo općinska tijela Općine Lastovo na odgovorno ponašanje na dobrobit Lastova, njegovih žitelja i gospodarstva – zaključuju iz Županije.

Pročitajte još

NOVCI I ZA ŽUPANIJU Stigli novi ugovori Programa ruralnog razvoja

Dulist

Libertas Foundation stipendira 12 učenika deficitarnih zanimanja

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Karamatić: ‘Nismo napravili ništa oko brze ceste. Projekt stoji u mjestu 40 godina!’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija