Aktualno

Županija sufinancira izgradnju Studentskog doma

Župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić i rektor Sveučilišta u Dubrovniku Mateo Milković potpisali su Sporazum o sufinanciranju izrade projektne dokumentacije Studentskog doma u Dubrovniku.

Prema Sporazumu, Županija će za projektnu dokumentaciju Studentskog doma izdvojiti 1,5 milijuna kuna. Rektor Milković istaknuo je kako se projekt izgradnje Studentskog doma temelji na osiguranom zemljištu u bivšoj Stanici za južne kulture, trenutno Zavod za mediteranske kulture Sveučilišta u Dubrovniku.
 
– Ove godine namjeravamo dobiti lokacijsku i građevinsku dozvolu za izgradnju doma, a početak izgradnje očekujemo početkom 2013. godine – kazao je rektor Milković te naglasio kako se potpisivanjem Sporazuma ostvaruje kontinuitet suradnje s Dubrovačko-neretvanskom županijom.
 
– Ogromni iskorak je napravljen odlukom Županije da ustupi Staru bolnicu Sveučilištu za početak izgradnje kampusa, gdje je trenutno u tijeku završna faza adaptacije glavne zgrade, a koja će se koristiti od početka iduće akademske godine. Bez tog ustupanja sve prethodne radnje, na primjer ustupanje ljetnikovca Crijević-Pucić za Rektorat, ne bi imale smisla – istaknuo je rektor Milković, te dodao kako Sveučilište uz projekt studentskog doma i kampusa još djeluje na projektima razvitka centra za marikulturu na Bistrini, pokretanja stručnog predidplomskog studija Financijski menadžment u Pločama.
– Budući Studentski dom je spiritus movens svih naših daljnjih aktivnosti – zaključio je rektor Milković.
 
Župan Dobroslavić naglasio je vrijedan znanstveni potencijal Sveučilišta u Dubrovniku te kazao kako su rezultati zajedničkog angažmana i zalaganja već vidljivi.
– Riješili smo traumatično pitanje za Dubrovnik, jer smo uz pomoć naših saborskih zastupnika i ministara Stanicu za južne kulture vratili gradu Dubrovniku – kazao je župan Dobroslavić.
 
Rektor Sveučilišta u Dubrovniku Mateo Milković kazao je kako je ovim sporazumom osigurana polovica sredstava od ukupnog iznosa šest milijuna kuna, dok se ostatak očekuje od Ministarstva znanosti obrazovanja i športa te Grada Dubrovnika, po 1,5 milijuna kuna svaki.

Pročitajte još

Prodavači s place uskoro sele u Park Luja Šoletića

Dulist

Brodovi prema Lokrumu ipak će zaploviti sutra

Dulist

Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik osvaja medalje na natjecanju festivala Biser mora

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija