Aktualno

Županija sufinancira izgradnju Studentskog doma

Župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić i rektor Sveučilišta u Dubrovniku Mateo Milković potpisali su Sporazum o sufinanciranju izrade projektne dokumentacije Studentskog doma u Dubrovniku.

Prema Sporazumu, Županija će za projektnu dokumentaciju Studentskog doma izdvojiti 1,5 milijuna kuna. Rektor Milković istaknuo je kako se projekt izgradnje Studentskog doma temelji na osiguranom zemljištu u bivšoj Stanici za južne kulture, trenutno Zavod za mediteranske kulture Sveučilišta u Dubrovniku.
 
– Ove godine namjeravamo dobiti lokacijsku i građevinsku dozvolu za izgradnju doma, a početak izgradnje očekujemo početkom 2013. godine – kazao je rektor Milković te naglasio kako se potpisivanjem Sporazuma ostvaruje kontinuitet suradnje s Dubrovačko-neretvanskom županijom.
 
– Ogromni iskorak je napravljen odlukom Županije da ustupi Staru bolnicu Sveučilištu za početak izgradnje kampusa, gdje je trenutno u tijeku završna faza adaptacije glavne zgrade, a koja će se koristiti od početka iduće akademske godine. Bez tog ustupanja sve prethodne radnje, na primjer ustupanje ljetnikovca Crijević-Pucić za Rektorat, ne bi imale smisla – istaknuo je rektor Milković, te dodao kako Sveučilište uz projekt studentskog doma i kampusa još djeluje na projektima razvitka centra za marikulturu na Bistrini, pokretanja stručnog predidplomskog studija Financijski menadžment u Pločama.
– Budući Studentski dom je spiritus movens svih naših daljnjih aktivnosti – zaključio je rektor Milković.
 
Župan Dobroslavić naglasio je vrijedan znanstveni potencijal Sveučilišta u Dubrovniku te kazao kako su rezultati zajedničkog angažmana i zalaganja već vidljivi.
– Riješili smo traumatično pitanje za Dubrovnik, jer smo uz pomoć naših saborskih zastupnika i ministara Stanicu za južne kulture vratili gradu Dubrovniku – kazao je župan Dobroslavić.
 
Rektor Sveučilišta u Dubrovniku Mateo Milković kazao je kako je ovim sporazumom osigurana polovica sredstava od ukupnog iznosa šest milijuna kuna, dok se ostatak očekuje od Ministarstva znanosti obrazovanja i športa te Grada Dubrovnika, po 1,5 milijuna kuna svaki.

Pročitajte još

DOZNAJEMO Julijana Antić Brautović nova pročelnica za kulturu

Dulist

ODAZOVITE SE AKCIJI CRVENOG KRIŽA Daruj krv, spasi život!

Dulist

Provjerite tko je u ponedjeljak i utorak bez struje

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija