Aktualno

Marijo Dominiković novi ekonom Biskupije

Marijo Dominiković novi ekonom Biskupije

Marijo Dominiković novi je ekonom Dubrovačke biskupije. Tu je službu proteklih 14 godina obašao don Bernardo Pleše

koji ostaje na službi ravnatelja Biskupijske klasične gimnazije „Ruđera Boškovića“.

Kako ističu iz Dubrovačke biskupije dekretom dubrovačkog biskupa mons. Mate Uzinića od 24. studenoga 2011. godine imenovano je novo ekonomsko vijeće Dubrovačke biskupije, dok je Marijo Dominiković imenovan ekonomom biskupovim dekretom od 12. prosinca, također prošle godine.

Članovi novog ekonomskog vijeća su ekonomistica Marijana Buconić, dipl. pravnik Ivica Martić, dipl. pravnik Marijo Kaznačić, te ekonomisti mr. sc. Miron Marić i Jure Ursić.

– Msgr. Mate Uzinić je gosp. Dominikovića imenovao ekonomom dubrovačke biskupije nakon što se posavjetovao sa Zborom savjetnika i ekonomskim vijećem Dubrovačke biskupije i dosadašnjim ekonomom mr.sc. don Bernardom Pleše – odgovorila je na upit duLista Marija Đurović, voditeljica Ureda za medije Dubrovačke biskupije, istaknuvši kako se dolaskom novog biskupa u biskupiju redovito dogode i promjene u biskupijskim tijelima i biskupijskim uredima. Imenovanje novog ekonomskog vijeća i ekonoma dubrovačke biskupije dio je tih promjena.

Marijo Dominiković je diplomirani ekonomist, koji na mjesto ekonoma Biskupije dolazi nakon dugogodišnjeg rada u bankarskom sektoru. Uz svoje radno iskustvo i stručnost u poslovima ekonomije, Dominiković je i aktivni vjernik laik u župi sv. Petra na Boninovu.

Budući da je dosad ovu dužnost obavljao svećenik zanimalo nas je je li imenovanje osobe izvan crkvenih krugova na mjesto ekonoma uobičajena praksa.

– Što se tiče imenovanja vjernika laika za ekonoma biskupije, možda to u Hrvatskoj jest novost, ali u Katoličkoj crkvi nije. Zakonik kanonskog prava predlaže i savjetuje da se za ekonoma biskupije postavi osoba, koja je uistinu stručna u poslovima ekonomije i koja se odlikuje čestitošću – istaknula je Marija Đurović.

Primopredaja između dosadašnjeg ekonoma don Bernarda Pleše i novog ekonoma Marija Dominikovića uslijedit će ovih dana.

 

Pročitajte još

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist