Županija

Županija pokrovitelj Terra Madre Balkan

Županija pokrovitelj Terra Madre Balkan

Udruga Kinookus i Slow Food, zajedno s domaćim i inozemnim partnerima, u Dubrovniku će od 19. do 22. lipnja organizirati treću ediciju Terra Madre Balkan susreta.

Nakon dvije edicije održane u Sofiji (Bugarska), zajednice proizvođača (food communities) iz Istočne Europe sastat će se u Hrvatskoj kako bi slavile svoje prehrambene tradicije i pozvale na akciju očuvanja morske i kopnene bioraznolikosti, ruralnog naslijeđa, tradicijskih vještina i znanja. Preko 300 delegata iz 10 zemalja Regije sudjelovat će na manifestaciji, uključujući poljoprivrednike, ribare, uzgajivače, proizvođače sireva, sveučilišne profesore, studente, kuhare i potrošače.

Dubrovačko – neretvanska županija i razvojna agencija Dunea sudjelovati će na stručnim skupovima u okviru manifestacije te će na Tržnici Zemlje koja će biti organizirana na parku Gradac prezentirati svoje tradicijske proizvode / gastro ikone, koje je nedavno predstavila široj javnosti.

Gost manifestacije bit će i Carlo Petrini – predsjednik i utemljitelj Slow Food-a, nominiran za Nobelovu nagradu za mir i i prema uglednom časopisu Times među 10 ljudi koji svojim djelima mijenjaju svijet na bolje.

.

Pročitajte još

FOTO/VIDEO Policijski demo tim interventne policije demonstrirao svoje zvanje

Dulist

NOVI REKORD LUKE PLOČE U protekloj godini ostvarili dobit od 16,613 milijuna eura

Dulist

U BRUXELLESU Župan predsjedao sastankom radne skupine za zapadni Balkan

Dulist