Aktualno

“Županija nezakonito ustupila našu dokumentaciju”

slano marina

Budući da bi u utorak, 13. ožujka vijećnici županijske skupštine trebali donijeti odluku o odabiru koncesionara za Marinu Slano, priopćenjem za medije obratila se tvrtka INGRA.

Njihovo priopćenje donosimo u cijelosti:
 
– Županija Dubrovačko-neretvanska, bez znanja drugog partnera, iskoristila je INGRINU projektnu dokumentaciju Marine Slano temeljem koje je INGRA dobila lokacijsku dozvolu i nezakonito ju ustupila drugim ponuđačima za koncesiju marine.

Kako doznajemo iz medija, na natječaj za davanje koncesije javile su se tvrtke ACI Club d.d. Rijeka i Atlant Marina Slano d.o.o., a stručno županijsko povjerenstvo je odlučilo da je ACI-jeva ponuda najbolja. Da je riječ o neprimjerenim postupcima, govori i činjenica o sukobu interesa budući da je tajnik Dubrovačko-neretvanske županije i predstojnik ureda župana g. Blaž Pezo, ujedno i zamjenik predsjednika Nadzornog odbora ACI-ja, tvrtke najboljeg ponuđača.

INGRA d.d. i Dubrovačko-neretvanska županija u 2004. godini osnivaju tvrtku Južni Jadran Nautika d.o.o. Novoosnovana tvrtka u kojoj INGRA ima većinski udio, općina Dubrovačko primorje i INGRA d.d. potom zajedno osnivaju tvrtku Marina Slano d.o.o.

Lokacijsku dozvolu za marinu ishodovala je tvrtka Marina Slano d.o.o., a istu je financiralo krovno društvo Južni Jadran Nautika d.o.o., u većinskom vlasništvu INGRE koja, osim što je od gore spomenutih, uložila najviše sredstava i znanja u ovaj projekt, imala i troškove osoblja i logistike.

Smatramo neprihvatljivim da Županija nije obavijestila ugovornog partnera, odnosno INGRU o raspisivanju natječaja i ustupanju INGRINE dokumentacije i lokacijske dozvole drugim ponuđačima bez znanja i suglasnosti INGRE. Niti jedno od spomenutih društava nikada nije dalo dozvolu, odnosno suglasnost da se dokumentacija smije javno koristiti niti na koji način, a ponajmanje kao dio ponudbene dokumentacije.

Osim toga, javnost bi trebala biti informirana da se Županija Dubrovačko-neretvanska u obavijesti o namjeri davanje koncesije ne smatra odgovornom za eventualne troškove i obveze koje bi mogle proizaći iz lokacijske dozvole. Drugim riječima, nakon što je Županija protuzakonito dala na upotrebu trećim osobama dokumente koji pripadaju društvima Marina Slano i Južni Jadran Nautika, sada se ograđuje od tih dokumenata te upućuje njihove neovlaštene korisnike da tuže zakonite vlasnike dokumenata za eventualne netočnosti koje se u njima možda nalaze.

Neovlaštenim davanjem vrijedne dokumentacije na upotrebu trećim osobama, počinjeno je kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti.

INGRA apelira na vijećnike Dubrovačko-neretvanske županije da prije donošenja svoje odluke o davanju koncesije 13. ožujka 2012., provjere sve činjenice oko ovog slučaja i postupe u skladu sa zakonom i svojom savješću – priopćenje je za javnost INGRA-e kojeg potpisuje voditelj odnosa s javnošću Vladimir Villach Čeliković
 

Pročitajte još

VIJEĆNICI APELIRAJU Grad bi trebao kupiti Skočibuhu na Šipanu

Nora Di Leo

KAZNILI IH ZBOG KORIŠTENJA PALETARA Grad sankcionirao Konzum

Dulist

Svjetski je dan darivatelja krvi!

Dulist