Županija

Županija nastavlja s projektom ‘Zdrav za 5!’

Zdrav za pet!

U okviru preventivnih programa koje provodi i podupire, Dubrovačko-neretvanska županija i ove godine nastavlja s projektom ‘Zdrav za 5!’.

Radni sastanak po pitanju daljnje realizacije ovog projekta održali su predstavnici Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost i šport te Upravnog odjela za zaštitu okoliša i prirode Dubrovačko-neretvanske županije zajedno s predstavnicima Ministarstva unutarnjih poslova, Zavoda za javno zdravstvo, Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima, direktorom agencije Tera Mare d.o.o. i predstavnikom Zračne luke Dubrovnik.

Nacionalni preventivni Projekt ‘Zdrav za 5!’ kojeg provode Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo zaštite okoliša i prirode i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta nastavlja se i u školskoj godini 2013./2014. te je postao sastavni dio curriculuma, odnosno Nastavnog plana i programa zdravstvenog odgoja, modula Prevencija ovisnosti.

Projekt ‘Zdrav za 5!’ usmjeren je na prevenciju ovisnosti i zlouporabe alkohola, droga i igara na sreću te promociju prosocijalnog, preventivnog i zaštitnog djelovanja uz razvijanje socio-emocionalnih vještina kod djece i mladih, podizanje razine svijesti o vlastitoj ulozi u očuvanju životne, školske i radne okoline te podizanje razine samosvijesti o odgovornosti u očuvanju vlastitog i tuđeg zdravlja i sigurnosti.

Upravni odjel za zaštitu okoliša i prirode Dubrovačko-neretvanske županije, u svojstvu regionalnog koordinatora organizira aktivnost koja promovira sportske sadržaje namijenjene djeci i aktivno boravljenje u prirodi.

Predviđena aktivnost je planirana u vidu poludnevnog izleta na području Općine Konavle, a namijenjena je učenicima 8. razreda Osnovne škole Župa dubrovačka, Osnovne škole Cavtat i Osnovne škole Gruda. Posjetit će se značajni krajobraz Konavoski dvori, Sniježnica i Konavosko polje. Na kraju, planira se posjet Kojan Koralu i Adrenalinskom parku Cadmos Village kao primjerima održivog spoja očuvane prirode i turizma.

Izlet je predviđen u subotu 24. svibnja te će u aktivnostima zajedno s učenicima sudjelovati i predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije, Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije te predstavnici Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije.

Pročitajte još

FOTO/VIDEO Policijski demo tim interventne policije demonstrirao svoje zvanje

Dulist

NOVI REKORD LUKE PLOČE U protekloj godini ostvarili dobit od 16,613 milijuna eura

Dulist

U BRUXELLESU Župan predsjedao sastankom radne skupine za zapadni Balkan

Dulist