Aktualno

Županija će podržati Dubrovnik – Babin kuk

Župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić sastao se s Georgom Eltzom, suvlasnikom Valamar grupacije i predsjednikom Uprave hotelske kuće Dubrovnik- Babin kuk Nikom Konculom.

Glavna tema razgovora bila je istraga Strategije razvoja turizma Dubrovačko-neretvanske županije te razvojni planovi hotelske grupacije Valamar.
 
Župan je Eltzu i Konculu na sastanku, na kojemu su bili i direktor Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije Vladimir Bakić te Pave Župan Rusković, predstavio stanje na izradi Strategije te ih je pozvao da sudjeluju u njenoj završnoj fazi.
 
Uručio im je sažetak Studije te pritom naglasio namjeru Županije da se svi vlasnici turističkih kapaciteta uključe u izradu Strategije, ali i u upravljanje destinacijom nakon donošenja Strategije.
 
Eltz i Koncul su sa zadovoljstvom prihvatili ponudu da sudjeluju u izradi Strategije i upravljanju destinacijom jer imaju značajne kapacitete, pa žele da i Strategija i destinacijski menadžment budu što kvalitetniji. Istaknuli su probleme u realizaciji razvojnih planova, a tiču se privatizacije, sudskih tužbi, pomorskog dobra  i prostornog planiranja. Župana su zamolili za podršku kod rješavanja ovih problema.
 
Župan im je odgovorio kako je Županija zainteresirana da se navedeni problemi riješe što brže kako bi Dubrovnik- Babin kuk pravilno mogao usmjeravati svoj razvoj „jer je to i interes cijele Županije“. Stoga im je kazao kako će pomoći u ubrzavanju ovih procesa u mjeri u kojoj je to u nadležnosti Županije.

Pročitajte još

NAJAVA RADOVA Tko je u petak bez struje?

Dulist

PRED VRATIMA JE PROMJENA VREMENA Za vikend pripremite ombrele

Dulist

Dubrovčanin Đuro Sessa na čelu Europske udruge sudaca

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija