Županija

ŽUPAN U OBILASKU Radovi na cestama od Zatona do Lučinog razdolja

radovi ceste

Na nekoliko lokacija u Dubrovačko-neretvanskoj županiji Hrvatske ceste imaju otvorena gradilišta. Od Velikog Zatona preko pristupnih cesta Pelješkog mosta do pristupnih cesta budućem Centru za gospodarenje otpadom. Sve ih je u srijedu obišao župan Nikola Dobroslavić s članom Uprave Hrvatskih cesta Nikšom Konjevodom, ravnateljem ŽUC-a Ivom Kaštelanom i direktorom Dubrovnik cesta Robertom Krilom.
Radovi u Zatonu obuhvaćaju 3 km rekonstrukcije pješačkih staza i javnu rasvjetu, a vrijednost radova je 23 milijuna kuna. Župan je obišao i gradilište pristupnih cesta Pelješkom mostu, točnije radove kod tunela Debeli Brijeg duljine 2,5 km, na dionici Duboka-Sparagovići/Zaradeže, koji će po svom završetku biti peti najveći tunel u Hrvatskoj. Ova dionica obuhvaća izgradnju nove trase prometnice, dva tunela, jedan vijadukt i dva mosta, ukupne je duljine 12 km, a izvođač je Strabag.
Također, župan je s predstavnicima Hrvatskih cesta, Dubrovnik cesta i ŽUC-a, načelnika Općine Dubrovačko primorje Nikolom Knežićem i direktorom AGO-a Josipom Bačićem obišao i radove na pristupnim cestama Centru za gospodarenjem otpadom ‘Lučino razdolje’.
Na dionici Lisac-Čepikuće su investitor Hrvatske ceste (Lisac – Čepikuće) i ukupna vrijednost je 24,5 milijuna kuna, izvode se u dvije faze ukupne duljine 5,3 km, dok je na dionici Čepikuće-Trnovica, investitor ŽUC i ukupna vrijednost je 11 milijuna kuna.

Pročitajte još

Usklađene plaće zaposlenih u vrtićima s plaćama u školama i upisana pločanska djeca

Dulist

ŠOBER O KONKURENCIJI NA AERODROMU Prioritet će nam biti očuvanje stalnih radnih mjesta!

Dulist

Župan potpisao ugovore o sufinanciranju poticajnih mjera za zdravstvene djelatnike

Dulist