Aktualno

Župan primio zlatne veterane

Župan primio zlatne veterane

Župan Nikola Dobroslavić i pročelnica za obrazovanje, kulturu i sport Marijeta Hladilo primili su Dubrovačke veterane povodom osvajanja 14. svjetskog veteranskog prvenstva u vaterpolu za natjecatelje iznad 40 godina.

Tom je prilikom predsjednik Dubrovačkih veterana Branko Bazdan zahvalio županu na potpori koju im je dala Županija, a župan je igračima čestitao na uspjehu.

14. svjetsko prvenstvo u plivanju i vaterpolu, sinkroniziranom plivanju i skokovima u vodu za veterane, održavalo se  u mjestu Riccione kod Riminia od 3. do 9. lipnja 2012.  Na natjecanju sudjelovalo  preko 12 tisuća natjecatelja iz 70-ak država.

Dubrovački veterani, osnovani 1997. godine, natjecali su se u konkurenciji od 17 momčadi, a vaterpolo je na prvenstvu bio zastupljen sa 101 ekipom, od čega 12 ženskih, koje je činilo oko 1 400 igrača i igračica.

Inače, Dubrovački veterani osnovani su 1997. godine od kada su nastupili na četiri svjetska prvenstva gdje su osvojili po jednu zlatnu, srebrnu i brončanu medalju, a jednu su zlatnu medalju osvojili i na  veteranskim olimpijskim igrama.

Pročitajte još

Dragovoljci HRM Dubrovnik na prijemu kod komodora Dojkića

Dulist

DODIJELJENO DESET ‘A’ DRŽAVNIH STIPENDIJA Saznajte tko su najbolji studenti Sveučilišta u Dubrovniku

Marko Džamarija

SANITAT POZIVA Javite se ako želite banak na gruškoj placi

Dulist