Županija

Župan predsjedavao skupštinom Jadransko-jonske euroregije

Župan Nikola Dobroslavić predsjedavao je skupštinom Jadransko-jonske euroregije, održanom putem video konferencije. Župan Dobroslavić u svom izlaganju naglasio je važnost uloge prekogranične suradnje, kohezijske politike i dijaloga s institucijama EU-a kao temeljnih smjernica politike Udruge u ostvarivanju ciljeva razvoja Jadransko-jonske regije. Govorio je o ulozi lokalnih i regionalnih vlasti u reformama u cilju prilagodbe standardima EU-a, u državama u procesu pristupanja EU. Također osvrnuo se na stanje vezano za aktualnu pandemiji, klimatske promjene i izazove u gospodarstvu koje pogađaju sve regije na Jadransko-jonskom prostoru.

Delegati na sjedici usvojili su izvješća o radu, financijska izvješća, izmjene statute kao i program rada Udruge za sljedeću godinu. Župan Dobroslavić trenutno obnaša treći dvogodišnji mandat predsjednika Udruge koja broji 33 članice lokalne i regionalne samouprave u prvom redu ispod razine državne vlasti iz Italije, Hrvatske, BiH, Crne Gore, Albanije i Grčke.

Pročitajte još

NAČELNIK SILVIO NARDELLI Stipendisti su nam uvijek prioritet

Dulist

SVE NA JEDNOM MJESTU Prestavljen Vodič za osobe s invaliditetom kroz Dubrovačko-neretvansku županiju

Dulist

Županija isplatila božićnicu umirovljenicima

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija