Politika

Župan oporbi: Ne možete sazivati tematske sjednice svakih 20 dana. Karamatić: Ovo je strašno. Nikada se ovako nije prijetilo s govornice’

Župan oporbi: Ne možete sazivati tematske sjednice svakih 20 dana. Karamatić: Ovo je strašno. Nikada se ovako nije prijetilo s govornice'

Tematska sjednica Županijske skupštine na temu pokretanja novog trasiranja na lokalitetu Lučinog razdolja za Centar za gospodarenje otadom vrlo je brzo skrenula u savim drugom smjeru. Naime, nakon što je odbor izrazio stav kako će odbiti prijedlog oporbe o ponovnom trasiranju, župan Nikola Dobroslavić naglasio je kako nema smisla trasirati nešto što je već ‘dva puta uredno napravilo, što su ovjerila nadležna tijela i što ima svoje rezultat’.

-Ne možete tražiti ponavljanje nečega što je već napravljeno. Hoćete li tražiti da nakon diplome opet ponovimo neki ispit zbog sumnje u nju? Nećemo ponavljati trasiranje jer ono zaustavlja projekt. Mi ga ne možemo i nećemo zaustaviti. Ne radi nas, već jer nas taj projekt rješava odlagališta otpada. Mi ćemo ga provesti. Ako tražite zaustavljanje, što time zapravo poručujete? Da institucije hrvatske države ne vrijede ništa. Mi vam nećemo to dopustiti. I naći ću načina da se tematske sjednice ne sazivaju toliko često, ne možete za sve sazivati tematsku sjednicu – poručio je župan oporbenim vijećnicima.

Marko Giljača mu je replicirao kako drugi put treba prihvatiti raspravu na sjednici pa da onda neće biti toliko tematskih sjednica. Naglasio je kako im je to jedini alat koji imaju.

Vijećnik Pero Jerković pitao je župana, ‘čime to prijeti vijećnicima?’

-Čime prijetite, da ćete ukinuti skupštinu, da nećemo imati pravo sazivati tematske sjednice? Zar ćete nam ukinuti demokratsko pravo? Valjda smo iz tih praksa izišli prije 30 godina? – rekao je Jerković.

Župan je odgovorio kako nije on rekao da će ukinuti tematske sjednice, ali da će reći skupštini da im odgovarajuće odgovori ako ih budu sazivali svako 20 dana.

Ivo Karamatić istaknuo je kako je dugo bio u skupštini, ali da nikada nije se govornice čuo ovakve prijetnje.

-Da se prijeti ukidanjem tematske sjednice, to je strašno. Nikada do sada ovakvo što nije izrečeno s govornice. Tematkih sjednica može biti koliko god hoćemo – poručio je Karamatić.

Marko Vidović pitao je oporbu ‘jesu li normalni?’

-Marko, sramite se. Što ćemo, imati po dvije sjednice svaki dan? – pitao je Vidović.

Marko Mujan naglasio je da je ‘ovo što se događa po njemu ružno, a pretpostavlja i namjerno’.

-Tumačiti župana onako kako on nije rekao nije u redu, ali ne treba ni skraćivati ono što je rekao. Rekao je i odbijenicu, ali i blagu prijetnju da će se naći načina kako spriječiti tematske skupštine. Nije rekao da će zabraniti, već naći načina za to – rekao je Mujan.

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist