Županija

ŽUPAN O TUŽBI PROTIV ODLUKE DKOM-a Hrvatska nije ničija kolonija, Pelješki most mora ići!

Župan Nikola Dobroslavić komentirao je danas napise o eventualnoj tužbi tvrtke Strabag protiv odluke DKOM-a i traženju zaustavljanja postupka sklapanja ugovora s izvođačem radova čime bi se značajno odužila izgradnja Pelješkog mosta.

– Pelješki most je najvažniji projekt ove županije i Republike Hrvatske. Propisanim postupkom izabran je izvođač radova – istaknuo je župan i dodao kako vjeruje ‘Hrvatskim cestama, Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, Vladi RH te Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave’.

– Očekujemo skoro potpisivanje ugovora s tvrtkom ‘China Bridge and Road Corporation’ kao i da to potpisivanje bude u Dubrovniku. Uvažavamo Strabag kao uglednu tvrtku, ali upozoravamo da medijske napise o tužbama naši građani shvaćaju kao prijetnju koja ih vrijeđa jer osjećaju da se takvom eventualnom tužbom Hrvatska omalovažava i tretira ju se kao koloniju. Hrvatska nije ničija kolonija. Hrvatska je suverena i samostalna država što bi svi koji u njoj posluju trebali uvijek imati na umu – rekao je župan Dobroslavić.

Pročitajte još

OPREZNO VOZITE Srušeno stablo u Platu napravilo ‘kaos’ na cesti

Dulist

Županijske brojke kažu: 157 je posto više dolazaka i 75 posto više noćenja nego u studenom 2021.

Dulist

POTPORE ZA RURALNI RAZVOJ dRural i DUNEA pozivaju na prijave

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija