Županija

ŽUPAN O TUŽBI PROTIV ODLUKE DKOM-a Hrvatska nije ničija kolonija, Pelješki most mora ići!

ŽUPAN O TUŽBI PROTIV ODLUKE DKOM-a Hrvatska nije ničija kolonija, Pelješki most mora ići!

Župan Nikola Dobroslavić komentirao je danas napise o eventualnoj tužbi tvrtke Strabag protiv odluke DKOM-a i traženju zaustavljanja postupka sklapanja ugovora s izvođačem radova čime bi se značajno odužila izgradnja Pelješkog mosta.

– Pelješki most je najvažniji projekt ove županije i Republike Hrvatske. Propisanim postupkom izabran je izvođač radova – istaknuo je župan i dodao kako vjeruje ‘Hrvatskim cestama, Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, Vladi RH te Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave’.

– Očekujemo skoro potpisivanje ugovora s tvrtkom ‘China Bridge and Road Corporation’ kao i da to potpisivanje bude u Dubrovniku. Uvažavamo Strabag kao uglednu tvrtku, ali upozoravamo da medijske napise o tužbama naši građani shvaćaju kao prijetnju koja ih vrijeđa jer osjećaju da se takvom eventualnom tužbom Hrvatska omalovažava i tretira ju se kao koloniju. Hrvatska nije ničija kolonija. Hrvatska je suverena i samostalna država što bi svi koji u njoj posluju trebali uvijek imati na umu – rekao je župan Dobroslavić.

Pročitajte još

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA Usvojeno izvješće o radu načelnika Lasića

Dulist

Dolina Neretve prvi put uključena u poseban regionalni program Ministarstva

Dulist

Bliže se kraju radovi na cavtatskoj rivi

Dulist