Politika

Župan na studijskom putovanju

zupan belgija 01

Načelnici općina, županijski pročelnici i predstavnici Regionalne razvojne agencije DUNEA posjetili su danas za županom Nikolom Dobroslavićem flamansku provinciju Brabant i grad Leuven te Bruxelles.

Delegaciju je primio guverner flamanske provincije Brabant Lodewijk De Witte i načelnik općine Lubbeek Freddy Vranckx sa suradnicima, te su ovom prigodom predstavljeni primjeri dobre prakse gospodarenja otpadom. Delegacija je obišla i reciklažna dvorišta, centar za gospodarenje otpadom i „Re-use“ centar.

Na sastanku u Europskoj komisiji, Općoj upravi za regionalnu politiku, govorilo se o mogućnostima financiranja regionalnih projekata iz fondova Europske unije. Susret je uključivao i posjet Europskom parlamentu i Odboru regija te su sudionici upoznati s radom ovih insititucija. 

Predstavnici županije obišli su i Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Kraljevini Belgiji gdje su se susreli sa Veleposlanikom Mariom Nobilom, te Misiju Republike Hrvatske pri Europskoj uniji, gdje je održan sastanak s ministricom Irenom Andrassy i prvom tajnicom Gordanom Valčić.

Pročitajte još

Franković je od danas saborski zastupnik: ‘I dalje ću braniti boje našeg grada’

Dulist

Konstituiran novi saziv Sabora, Jandroković treći put predsjednik

Dulist

VIKTORIJA KNEŽEVIĆ U SABORU ĆE VOLONTIRATI Neću primati plaću, tako sam odabrala!

Dulist