Politika

Afera Šipan: svjedočili Pavlović i Daničić

Jutros je na Županijskom sudu u Splitu nastavljeno suđenje Andru Vlahušiću i Peru Vićanu zbog „afere Šipan“.

Vlahušić je 2011. godine optužen kako je, na traženje Pera Vićana odobrio pozajmicu „Dubrovačkom primorju“ u vrijednosti od 2 milijuna kuna. Vićan se tereti za poticanje.

Iskaze o tome kako zidinama upravlja Društvo prijatelja dubrovačkih starina koje vodi evidenciju o prihodu, mjesečno izvještava Grad i prema izvještaju vrši uplatu sukladno sporazumima, dao je Niko Pavlović, pročelnik Odjela za financije u Gradu Dubrovniku, dok je Marita Daničić, pročelnica Upravnog odjela za gospodarenje nekretninama Grada Dubrovnika govorila je o ponudi "Dubrovačkog primorja" Gradu kojom se nudila na prvokup nekretnina na otoku Šipanu.

Vlahušić je bez znanja Gradskog vijeća odlučio kupiti zgradu na Šipanu koju je Vićan ponudio Gradu po pravu prvootkupa za 5 milijuna kuna, gdje se dio novca namaknuo iz Društva prijatelja dubrovačke starine.

Suđenje se nastavlja sutra.

Pročitajte još

KRISTIĆ: Omogućimo građanima razvoj urbanih vrtova dodjelom državnog poljoprivrednog zemljišta

Dulist

ROKO IMA NOVO RADNO MJESTO ‘Morao sam poć’ s Vijeća razvoziti robu, moje su mi mušterije važne’

Dulist

RASKINUTI UGOVORI S KARIĆARIMA Franković: Raspisat ćemo novi natječaj i izabrati nove koncesionare

Andrea Falkoni Račić

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija