Županija

Župa u servisnoj zoni dobiva novu zelenu placu

Župa dubrovačka od sljedećeg će ljeta dobiti novu zelenu placu. Naime, na prošloj sjednici Općinskog vijeća Župe dubrovovačke izglasana je točka po kojoj je predviđeno uređenje nove zelene place na području servisne zone u Čibači. Obzirom da zelena placa u Srebrenom nikad nije zaživjela u punom smislu, dio prodavača se odlučio za alternativnu lokaciju u Servisnoj zoni’, usprkos činjenici, kako navode vijećnici ŽUPKE, da odabrana lokacija nema preduvjete za prezentaciju i prodaju domaćih proizvoda.
-Uvidjevši potrebu, te imajući na umu važnost poticanja domaće proizvodnje u lokalnoj zajednici, Župska stranka je u studenom prošle godine pokrenula inicijativu za uređenjem nove zelene place u Župi. Uređenjem nove lokacije bi se stvorili svi preuvjeti za prodaju domaćih proizvoda, čime bi se dodatno potaknuo broj mladih ljudi u Župi dubrovačkoj koji bise putem OPG-ova odlučili baviti upravo poljoprivredom. Iako je inicijativa najprije naišla na otpor općinske uprave, zadovoljstvo nam je priopćiti da je ipak urodila plodom te da će Župke i Župljani od sljedećeg ljeta moći prodavati i kupovati domaće proizvode na još jednoj lokaciji. Riječ je o prostoru od 200 kvadratnih metara u neposrednoj blizini trgovačkih lanaca, koji će uz natkrivene štandove imati priključke za struju i vodu – navode iz ŽUPKE.

Pročitajte još

U ČETVRTAK Međunarodni sastanak o EU politikama za kreativne i kulturne industrije

Dulist

KORONA U ŽUPANIJI Novih je 98 zaraženih, preminule dvije osobe, izliječeno 105

Dulist

Mljećani ponovno ostali bez liječnika

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija