Županija

ŽUPA DUBROVAČKA Načelnik Nardelli odobrio 92 stipendije

ŽUPA DUBROVAČKA Načelnik Nardelli odobrio 92 stipendije

Prema zaprimljenim prijavama 113 učenika i studenata s područja Općine Župa dubrovačka za školsku/ akademsku godinu 2015./2016. načelnik Nardelli odobrio je čak 92 stipendije.

Natječaji su bili za više kategorija pa je prema kriterijima i odluci Općinskog načelnika 40 stipendija dodijeljeno iznimno uspješnim i darovitim učenicima i studentima, za deficitarna zanimanja odobreno je 14 stipendija, a djeci stradalnika Domovinskog rata 19 stipendija. U kategoriji slabijeg imovnog stanja odobreno je također 19 stipendija.

Zbog vrijedne donacije OTP banke u iznosu od sto tisuća kuna za kategoriju slabijeg imovnog stanja, prethodno osigurana sredstva za stipendije u Proračunu Općine Župa dubrovačka iskoristila su se za odobravanje dodatnih stipendija učenicima i studentima s ciljem obuhvaćanja što većeg broja prijavljenih kandidata.

Stipendija za učenika iznosi 400,00 kuna mjesečno, za studenta koji se školuje u Dubrovniku 600,00 kuna, a za one koji studiraju izvan Dubrovnika stipendija iznosi 1.000,00 kuna.
Općina Župa dubrovačka će za stipendiranje učenika i studenata iz svojih sredstava izdvojiti više od 600.000,00 kuna.

Svečano potpisivanje Ugovora o stipendiranju održat će pred nadolazeće blagdane, pa se mole stipendisti da brojeve žiro računa dostave u Odsjek za društvene djelatnosti i kulturu najkasnije do 01. prosinca.

Pročitajte još

FOTO/VIDEO Policijski demo tim interventne policije demonstrirao svoje zvanje

Dulist

NOVI REKORD LUKE PLOČE U protekloj godini ostvarili dobit od 16,613 milijuna eura

Dulist

U BRUXELLESU Župan predsjedao sastankom radne skupine za zapadni Balkan

Dulist