Županija

ŽUPA DUBROVAČKA Dostavite dokumentaciju za ostvarivanje novčane pomoći

Općina Župa dubrovačka osigurala je dostatna sredstva u proračunu kako bi i ove godine u cijelosti nastavili sa socijalnim programom. U tijeku je prikupljanje dokumentacije za ostvarivanje prava iz Odluke o socijalnoj skrbi Općine Župa dubrovačka u 2021. godini. Osobama koje su u 2020. godini primale stalne novčane pomoći, prava su prestala vrijediti 31. prosinca 2020., a u svrhu ostvarivanja novih prava i izdavanja novog rješenja za 2021. svim korisnicima, na kućnu adresu poslana je pisana obavijest u kojoj se mole da dostave potrebnu dokumentaciju.
-Također pozivamo i sve one mještane koji su u međuvremenu stekli uvjete da se jave u Općinu kako bi ostvarili svoja prava – naglašavaju iz Općine. Osobe preko 65 godina bez ikakvih primanja od Općine Župa dubrovačka primaju mjesečnu novčanu naknadu od 200 kuna. Umirovljenici čija mirovina ne prelazi 1.500 kuna mogu ostvariti pravo na mjesečnu naknada u iznosu od 150 kuna, a osobe čije mirovine iznose 1.500 do 1.800 kuna naknadu od 100 kuna mjesečno. Osobe koje se vode na Centru za socijalnu skrb Dubrovnik kao korisnici prava na osobnu invalidninu mogu ostvariti naknadu od 300 kuna mjesečno, korisnici prava na zajamčenu minimalnu iznos od 200 kuna, a korisnici prava na tuđu pomoć i njegu iznos od 100 kuna. Općina Župa dubrovačka djeci bez jednog roditelja uplaćuje iznos od 150 kuna, a djeci bez oba roditelja 1.000,00 kuna.
-Kako bi ostvarili pravo mjesečnih novčanih naknada za 2021. godinu, popunjeni zahtjev sa potrebnom dokumentacijom korisnici trebaju dostaviti u Općinu Župa dubrovačka, najkasnije do 28. veljače 2021. svakog radnog dana u vremenu od 9-12 sati – navode iz Općine.

Pročitajte još

Ivi Oberan na najsjajnijoj medalji u karijeri čestitao načelnik Nardelli

Dulist

Obilježen Spomendan na sve žrtve Bleiburga i Križnog puta

Dulist

Župski vatrogasci dobivaju novo vatrogasno vozilo

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija