Županija

ŽUPA DUBROVAČKA Besplatni udžbenici prvašima i potpora Općine za kupnju knjiga

ŽUPA DUBROVAČKA Besplatni udžbenici prvašima i potpora Općine za kupnju knjiga

Kao što je već poznato Dubrovačko neretvanska županija svim prvašima, pa tako i župskim osigurava besplatne udžbenike.

Ravnatelj osnovne škole Župa dubrovačka Anton Jurkić zajedno sa ostalih 25 ravnatelja osnovnih škola kojima je osnivač Županija potpisao je ugovor sa Županom Nikolom Dobroslavićem o dodjeli besplatnih udžbenika za učenike prvih razreda.

Osnovna škola Župa dubrovačka provest će postupak Javne nabave , nabaviti udžbenike i distribuirati ih učenicima prvih razreda.

Mole se roditelji koji su već naručili udžbenike za prvi razred da svoje narudžbe ponište jer im se novac neće moći refundirati budući da nabavu udžbenika vrši Škola koja će novac dobiti isključivo temeljem izvršene narudžbe.

I Općina Župa dubrovačka početkom školske godine objavit će Javni poziv za podnošenje zahtjeva za potporu obiteljima za kupnju knjiga i ostalog školskog pribora djeci u školskoj godini 2017./2018. godini kad će osnovne i srednje škole početi izdavati potvrde o upisu djece.

Temeljem Odluke o socijalnoj skrbi propisano pravo mogu ostvariti obitelji s područja Općine Župa dubrovačka čiji iznos ukupnih mjesečnih primanja ne prelazi 2 000 kuna po članu obitelji, a čija djeca redovno pohađaju osnovnu ili srednju školu.

Tako će se za osnovno obrazovanje od 2. do 4. razreda roditeljima isplatiti iznos od 500 kuna po djetetu, od 5. do 8. razreda 700 kuna, a iznos od 1000 kuna za djecu u srednjoj školi. Jednoroditeljskim obiteljima i djeci bez oba roditelja koji u rujnu podnesu zahtjev, potpore će se isplatiti bez obzira na visinu mjesečnih primanja.

Javni poziv za podnošenje zahtjeva u kojem će biti navedena sva potrebna dokumentacija objavit će se 4. rujna na službenim stranicama Općine Župa dubrovačka te u ostalim lokalnim medijima.

Izvor: Općina Župa dubrovačka

Pročitajte još

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA Usvojeno izvješće o radu načelnika Lasića

Dulist

Dolina Neretve prvi put uključena u poseban regionalni program Ministarstva

Dulist

Bliže se kraju radovi na cavtatskoj rivi

Dulist