Županija

Župa dobila kilometar novog cjevovoda javne odvodnje

Župa dubrovačka uskoro će dobiti novi kilometar mreže odvodnje zahvaljujući zajedničkoj investiciji Vodovoda Dubrovnik i Općine Župa dubrovačka. Izgradnja gotovo 3 milijuna kuna vrijednog kanalizacijskog kolektora od Puta dr. Ante Starčevića do Kupara pred samim je dovršetkom.
-Ova investicija bila je iznimno zahtjevna, budući smo sustav morali projektirati tako da funkcionira na iznimno zahtjevnom terenu, a jedan njegov dio smo morali izvesti ispod tamošnjeg potoka. Ali sve te prepreke uspješno su sada savladane i ugradili smo gotovo kilometar novog cjevovoda, a u tijeku su radovi na izradi odvojaka za kućne priključke – rekao je predsjednik Uprave Vodovoda Dubrovnik Lukša Matušić.
-Ovi radovi bili su nam bitni iz više razloga, jer osim što još jedan dio Župe dubrovačke dobiva moderan sustav javne odvodnje, uspješan završetak preduvjet je za buduće spajanje Čibače na sustav odvodnje – naglasio je Matušić te najavio kako su Općina i Vodovod već u pregovorima s Hrvatskim vodama oko refundacije troškova ove investicije.
Usprkos svim preprekama radovi na izgradnji kolektora odvijaju i brže od očekivanog te se očekuje da će investicija biti dovršena u predviđenom roku – do ljeta.

Pročitajte još

Agroturizam Konavle nastavlja s projektom ‘Nova generacija za novi razvojni koncept ruralnog turizma’

Dulist

KONAVLJANIN BOGATOG ŽIVOTNOG ISKUSTVA U 108. godini života napustio nas je gospar Božo Kralj

Dulist

Libertasovo prodajno mjesto u Župi bit će otvoreno od ponedjeljka do 7. veljače!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija