Zanimljivosti

Znate li koje je značenje maskote Svjetskog prvenstva?

Svjetsko prvenstvo u Kataru službeno je otvoreno. Svijet su obišle snimke i fotografije velike ceremonije, a glavna zvijezda bila je maskota, lik obučen u tradicionalnu arapsku bijelu haljinu. Njeno službeno ime je La’eeb, a Katar je još ranije ove godine pojasnio ideju oko tog simbola.

Prijevod imena maskote s arapskog bio bi “jako nadaren igrač”. On, prema riječima Katarskog nogometnog saveza, dolazi iz paralelnog maskota-svemira koji je neopisiv te su svi koji gledaju Svjetsko prvenstvo pozvani da interpretiraju kako točno La’eeb izgleda i na što ih podsjeća. Moto maskote je “Sve se događa sada”, a ideja je ohrabriti sve da vjeruju u sebe.

“La’eeb je hrabar i zabavan lik”

La’eeb bi trebao biti poznat diljem svijeta po svojoj znatiželji, istraživačkom duhu i samopouzdanju. Njegova misija je “širiti radost” i veselje putem nogometa, jedinog globalnog sporta. Posebno je zadužen oko mladih navijača koji će sada gledati svoje prvo Svjetsko prvenstvo.

-Sigurni smo da će fanovi diljem svijeta voljeti ovog zabavnog i hrabrog lika. La’eeb će igrati vrlo važnu ulogu u našem nastojanju da  navijačima svih dobi damo najbolje moguće iskustvo na Svjetskom prvenstvu, rekao je Khalid Ali Al Mawlawi, jedan od čelnih ljudi iz komisije za organizaciju Svjetskog prvenstva, a prenosi Index.

 

Foto: screenprint YT 

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN Prije 150 godina rođena Ivana Brlić Mažuranić

Dulist

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

KAZNE I DO 13 TISUĆA EURA Fina upozorava na obavezu slanja važnih dokumenata

Dulist