Aktualno

Znate li dokad vam vrijedi papirnata vozačka dozvola?

Papirnate vozačke dozvole u Hrvatskoj ima nešto više od 815 tisuća građana. Naime, 24. siječnja ove godine u MUP-ovu sustavu bile su evidentirane čak 815.304 važeće vozačke dozvole izdane prije 1. srpnja 2013. godine, donosi Jutarnji list. Kako je u Hrvatskoj, prema podacima Državnog zavoda za statistiku 2020. godine bilo registrirano ukupno 2,36 milijuna vozača, ispada da njih 35 posto još ima staru, papirnatu vozačku dozvolu.
Iz MUP-a poručuju da vozači mogu podnijeti zahtjev za promjenu stare vozačke dozvole kad god žele pa tako i prije nego što istekne. No, onima koje su vozačke dozvole izdane bez ograničenja, krajnji rok za promjenu bit će veljača 2033. Naime, Europska unija propisala je da zemlje članice najkasnije do veljače 2033. godine moraju s papirnatih prijeći na kartične vozačke dozvole, a onima koji to žele, omogućeno je da takvu obvezu nametnu i prije.

Pročitajte još

Porin za životno djelo pripast će Massimu

Dulist

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

Zbog održavanja sustava za upravljanje državnom granicom moguća duža čekanja!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija