Kultura

Znanstvena knjižnica domaćin međunarodnog skupa konzervatora – restauratora

U studenom 2020. godine održat će se treći međunarodni stručni skup pod nazivom ‘Susreti konzervatora – restauratora arhivskog gradiva i knjižnične građe te umjetnina na papiru’.

Tako će nakon Rijeke i Zagreba, domaćin trećeg stručnog skupa biti Znanstvena knjižnica Dubrovnik, a tema skupa je:’Čuvanje znanja: dijeljenje znanja i iskustva u svrhu unaprjeđenja konzervatorsko-restauratorske djelatnosti’.

Kako ističu iz Dubrovačkih knjižnica, namjera skupa je okupiti konzervatore i restauratore zaposlene u knjižnicama, arhivima, muzejima, sveučilištima, kao i stručnjake iz navedenoga područja iz drugih ustanova koji se bave arhivskim gradivom na papiru i knjižničnom građom te umjetninama na papiru i pergamentu, kako bi razmijenili iskustva, predstavili projekte na kojima rade te temeljem stručnih obrazloženja istih, usvojili, utvrdili i poboljšali svoja znanja, kompetencije i vještine.

Pročitajte još

‘Snažne godine‘ – godine koje su Luciji Kovačević donijele mir i mudrost

Dulist

Miho Baće bit će direktor TUP-a: ‘Zanos je ogroman, sretan sam i počašćen!’

Dulist

100. OBLJETNICA Tematsko stručno vodstvo ‘Bukovčevi ateljei – Cavtat’ u Kući Bukovac

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija