Aktualno

Zna li direktor što je Zakon?

Zna li direktor što je Zakon?

Na komentar direktora Libertasa Đura Deranje oko najave štrajka zaposlenika toga dubrovačkog poduzeća koji smo objavili na našem portalu, reagirao je sindikalni povjerenik Baldo Kovačević.

Njegov odgovor prenosimo u cijelosti:
 
– Zna li direktor što je Zakon ?
Direktor sve obmanjuje i govori neistinu. Prvo direktor je bezobzirno bez najave i razgovora jednostrano raskinuo Kolektivni ugovor opravdavajući se kako je to odluka Gradskog vijeća i Skupštine društva o čemu imamo pisane i audio zapise.
 
Osobno tada i danas sam ga u više navrata doslovno molio da to ne čini, ako ne zna što radi jer tim nedoličnim potezima šteti svima, ali očito ne razumije ili ne smije drugačije.  Koliko je stvarno Uprava tj. On „uložio napore“ oko zaključivanja novog ugovora govore nam zapisnici s pregovaranja i video zapisnik sa Skupa radnika.
 
Prava je istina da su kompromisi dolazili većinom s naše strane i da smo pristali na smanjenje nekih prava zbog situacije koja nas okružuje i da uporno skrivajući popis radnih mjesta s pripadajućim koeficijentima, tj. najnižom plaćom radnih mjesta, on stvara nepovjerenje i ne želi završiti pregovore. Mi smo ti koji godinama traže novu sistematizaciju, promjene, ali u ovom trenutku nismo insistirali na povećanju plaća, jer smo svjesni krize koja je naša svakodnevnica.
 
Direktor sam sebe demantira govoreći kako mi ne želimo daljnje pregovore, a na kraju zaključuje kako je bio prisiljen prekinuti pregovore, a očito je kako ga je na to stvarno „netko“  prisilio, isto kao i kod prethodnog raskidanja kolektivnog ugovora.
 
Također je neistina kako su do sada prema radnicima ispoštovana sva prava osim nekih osnovnih i najnižih, a i to je uvijek kako mi to dobro znamo bilo teško ispregovarano i nategnuto.
 
Neka sva ova naklapanja ostavi po strani i sjedne za stol da se konačno, ali stvarno konačno, dogovorimo kako bi mogli normalno živjeti i raditi. 
 
Na kraju želimo se ovim putem  ispričati Vašim čitateljima i dubrovačkoj javnosti zbog ove cijele situacije i zahvaljujemo im na razumijevanju – istaknuo je u svom priopćenju sindikalni povjerenik  Libertasa Dubrovnik Baldo Kovačević

Pročitajte još

Bačić o izbornom danu: Nepotrebno, iracionalno, izgubit ćemo 300 milijuna eura

Dulist

PUŠAČI POZOR Još jedna kompanija povisuje cijene cigareta

Dulist

NORDIJSKO HODANJE I PJEŠAČENJE U KONAVLIMA Organizirane 3 rute, za svakoga ponešto

Dulist