Sport

ZLATNI VATERPOLISTI STIGLI U ZAGREB Bijač: Najbolja smo ekipa na svijetu!

PXL 180224 110290808 1
18.02.2024., Zagreb - Hrvatska vaterpolska reprezentacija nakon osvojenog zlata vratila se iz Katra sa Svjetskog prvenstva (18.02.2024., Zagreb - Hrvatska vaterpolska reprezentacija nakon osvojenog zlata vratila se iz Katra sa Svjetskog prvenstva

Vjerni navijači, obitelj i prijatelji dočekali su zlatne vaterpoliste u zagrebačkoj zračnoj luci.

Golman Barakuda, Dubrovčanin Marko Bijač naveo je kako su u konačnici uzeli najvažniju nagradu, koju su zajedno zaslužili trudom i radom u protekla dva mjeseca.

-Mislim da mi, cijeli savez i navijači možemo biti ponosni na sve što smo pokazali. Otišli smo u Dohu s malim pritiskom Pariza, ali moram biti iskren i reći kako smo bili uvjereni da ćemo ga izboriti. Otišli smo sa željom da se u Hrvatsku vratimo s odličjem. Bilo je puno teških trenutaka, ali ekipa je pokazala da zaista ima karakter. U tim teškim trenucima smo odigrali fantastičan vaterpolo. Mislim da s pravom možemo reći kako smo najbolja ekipa na svijetu – rekao je.

Izbornik Ivica Tucak naglasio je kako su potrošeni nakon utakmice koja je ostavila traga te putovanja. No, ostavljaju iza sebe sve ružno što se dogodilo u proteklom razdoblju. Probudili su se kao pobjednici.

-Mislim da uistinu možemo biti ponosni svi zajedno na izvedbu mojih momaka koji su bili veličanstveni. Njima prvenstveno čestitam! Mislim da smo pokazali vrhunski vaterpolo. Dokazali smo da smo prava ekipa – naglasio je Tucak te dodao kako možda i nisu svjesni što su napravili u jednom tako kratkom razdoblju. Kaže kako ova reprezentacija ima nešto, ima jednu kemiju i karakter koji je divan te vjeru.

-Ostaje nam jedan zadnji korak, a to je Olimpijsko zlato. Ako Bog da, uzet ćemo je i onda mogu završiti s vaterpolom i posvetiti se nečemu drugom – rekao je.

Okupljenima su se obratili predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša, državni tajnik za šport Tomislav Družak te predsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza Mladen Drnasin koji su izrazili ponos zbog ovog rezultata i čestitali igračima, kako navodi HRT.

Foto Jurica Galoic/Pixsell

Pročitajte još

Pohvalili se iz Grada: ‘U sportsku infrastrukturu od 2018. uloženo više nego u posljednjih 30 godina’

Dulist

ŠESTI MEĐUNARODNI TRIATLON U DUBROVNIKU Ne propustite se prijaviti dok ima mjesta

Dulist

ORSAN SLAVI 90 GODINA POSTOJANJA Svečano obilježavanje večeras u kazalištu Marina Držića

Dulist