Sport

Zlatna Sara

Zlatna Sara

Tijekom vikenda Judo klub Uranage i JK Slano zajednički su nastupili na 11. memorijalnom turniru ''Zlatko Papac'' u Zagrebu ostvarivši sjajne rezultate. Od osam izborenih odličja ističu kadetsko zlato Sare Kljajić kao sjajnu najavu za sljedeću sezonu.

Na izrazito jakom turniru u konkurenciji 550 natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Mađarske i Srbije dubrovački judaši nastupili su sa svojim mlađim članovima te se vratili sa osam odličja.
Najveći uspjeh postigla je Sara Kljajić koja se u Dubrovnik vratila sa dva odličja. Sara je osvojila zlato u kategoriji do 52 kilograma u kadetskom uzrastu, dok je u istoj kategoriji u mlađekadetskom uzrastu bila druga sa ukupnim skorom od četiri pobjede i jednim porazom.  U uzrastu rođenih 2003./2004. Maro Ristić (-34kg) osvojio je treće mjesto, dok je Fran Kužnin (-27kg) sa skorom od dvije pobjede i dva poraza zauzeo peto mjesto. U konkurenciji uzrasta 2001./2002. Mihael Vidoš je osvojio treće mjesto u kategoriji do 27kg. 

Srebrno odličje osvojila je i Antonija Pešel (+57) u uzrastu 1999./2000. dok su u istom izrastu Ivan Hrnić (-38kg) i Đivo Gašpar (-60kg) zauzeli peto mjesto. U konkurenciji mlađih kadeta rođenih 1997/1998. odličnom rezultatu Sare Kljajić pridružili su se Miho Haklička (-55kg) koji je osvojio drugo mjesto i Leo Tolja koji je u kategoriji do 50kg bio treći. U kadetskom uzrastu nastupio je i Toni Franković (-73kg) te osvojio treće mjesto.
– Vrlo sam zadovoljan učinkom naših natjecatelja, još jednom su pokazali kako kvalitetno radimo. Nastupili smo sa najmlađim članovima kluba koji su uspjeli odraditi cijelo natjecanje onako kako se to i očekivalo.  Posebno bih istaknuo rezultat Sare Kljajić koja je pokazala kako se od nje može puno očekivati u nadolazećem kadetskom uzrastu – rekao je zadovoljno predsjednik JK Ura Nage Marijo Đapić.

Članovima JK Ura Nage za dva tjedna predstoji subotnji nastup u I. Hrvatskoj kadetskoj ligi te dan nakon toga Kup Nagaoke u Sloveniji na kojem će nastupati kadeti, juniori i mlađi seniori.

Judo klub Slano nastupio je sa dvije članice. Dita Ševelj nastupila je u uzrastu rođenih 2003./2004. u kategoriji do 32kg, a Petra Rajković u kategoriji +44kg uzrasta 2001./2002. Obje su ostvarile skor od tri pobjede i jednog poraza te osvojile treće mjesto u svojoj kategoriji. 

 

Pročitajte još

STIŽE ALKAR Večeras navijamo za Košarkaše Dubrovnika!

Dulist

POSLJEDNJA PRILIKA ZA PRIJAVU Pridružite se utrci 5K, trčite ili navijajte za Marka!

Dulist

NAKON 24 GODINE Hrvatska malonogometna reprezentacija izborila Svjetsko prvenstvo!

Dulist