Županija

Zlatna medalja Vinistre za Malvasiju dubrovačku Zoro

Vinarija Zoro je osvojila vrijedno odličje, zlatnu medalju za Malvasiju dubrovačku berba 2022., na natjecanju Svijet malvazija u sklopu Vinistrinog međunarodnog ocjenjivanja vina i jakih alkoholnih pića, koje se održalo u Poreču od 5. do 6. travnja 2023.

Zlatna medalja (90 bodova) osvojena je u kategoriji suhih mirnih vina, a specifičnost ove Malvasije je njena kompleksna aroma citrusa i svježeg ljetnog voća.

Na ovogodišnjoj Vinistri, na natjecanje Svijet malvazija u Poreč je pristiglo 317 malvazija iz sedam zemalja: Hrvatske, Slovenije, Italije, Španjolske, Grčke, Portugala i Srbije. Ocjenjivanje najomiljenije istarske sorte tradicionalno se održalo u sklopu Vinistrinog međunarodnog ocjenjivanja vina i jakih alkoholnih pića, na koju je pristiglo još 325 uzoraka vina raznih sorti i 58 uzoraka jakih alkoholnih pića, s malvazijom ukupno 700 uzoraka, a o najboljima odlučivalo je 90 ocjenjivača iz 17 zemalja.

Podsjetimo, vinarija Zoro smještena je u Popovićima, a vinograd se nalazi u Konavoskom polju. Uzgojem grožđa, proizvodnjom i prodajom vina kao obiteljskom tradicijom vinarija se bavi još od polovice 19. stoljeća. Prvi objekt prodaje vina pod imenom Zoro bilježi se u Cavtatu davne 1841. godine.

Foto: Vinarija Zoro

Pročitajte još

AGROTURIZAM KONAVLE Pješačka tura ove nedjelje na području Čilipa

Dulist

UKUPNO 23 NAGRADE Ovo su najbolji župski sportaši u 2022.!

Dulist

ŽUPANOV PRIJEM UZ DAN DRŽAVNOSTI ‘Nikada nećemo zaboraviti junaštvo naših branitelja’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija