Županija

Zlatna medalja Vinistre za Malvasiju dubrovačku Zoro

Zlatna medalja Vinistre za Malvasiju dubrovačku Zoro

Vinarija Zoro je osvojila vrijedno odličje, zlatnu medalju za Malvasiju dubrovačku berba 2022., na natjecanju Svijet malvazija u sklopu Vinistrinog međunarodnog ocjenjivanja vina i jakih alkoholnih pića, koje se održalo u Poreču od 5. do 6. travnja 2023.

Zlatna medalja (90 bodova) osvojena je u kategoriji suhih mirnih vina, a specifičnost ove Malvasije je njena kompleksna aroma citrusa i svježeg ljetnog voća.

Na ovogodišnjoj Vinistri, na natjecanje Svijet malvazija u Poreč je pristiglo 317 malvazija iz sedam zemalja: Hrvatske, Slovenije, Italije, Španjolske, Grčke, Portugala i Srbije. Ocjenjivanje najomiljenije istarske sorte tradicionalno se održalo u sklopu Vinistrinog međunarodnog ocjenjivanja vina i jakih alkoholnih pića, na koju je pristiglo još 325 uzoraka vina raznih sorti i 58 uzoraka jakih alkoholnih pića, s malvazijom ukupno 700 uzoraka, a o najboljima odlučivalo je 90 ocjenjivača iz 17 zemalja.

Podsjetimo, vinarija Zoro smještena je u Popovićima, a vinograd se nalazi u Konavoskom polju. Uzgojem grožđa, proizvodnjom i prodajom vina kao obiteljskom tradicijom vinarija se bavi još od polovice 19. stoljeća. Prvi objekt prodaje vina pod imenom Zoro bilježi se u Cavtatu davne 1841. godine.

Foto: Vinarija Zoro

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist