Aktualno

ZID NA KAPELICI URUŠIO SE PRIJE TRI MJESECA Iz Grada obećavaju: Sanacija početkom godine

Već tri mjeseca u Ulici uz Mline na Kapelici oštećeni kameni zid prijeti prolaznicima. Zid je, osim zbog starosti, počeo propadati i zbog snage prirode – korijenja velikog drva košćele, koje ga je počelo pritiskati prema ulici. Još u rujnu ove godine u ulici su osvanule trake i znak zabrane prolaska pješacima. Inače, riječ je o parceli s velikom kućom i vrtom, u privatnom vlasništvu nekoliko posjednika. No, kako nam navode iz Grada Dubrovnika, trenutno se provodi postupak utvrđivanja vlasništva nad nekretninom koja je u povratu prema Republici Hrvatskoj i nije poznat rok povrata. Postavljene trake uklonjene su odmah prvog jutra budući da su ometale normalan prolazak kroz ulicu. Trake su, naime, bile postavljene s donje i gornje strane ulaska u kuću jednih od susjeda, pričaju nam stanari, zbog čega su ostali ‘zatočeni’ pred ranojutarnji odlazak na posao. Postavljanje traka je djelovalo kao nadasve ‘praktično’ rješenje. Tri mjeseca poslije, kamenja je sve više u ulici i susjedi su ogorčeni jer se ništa ne poduzima po tom pitanju, nego ‘se čeka da se drvo uruši i padne na ulicu’. Jedina privremena rješenja koja preostaju susjedima su čišćenje ulice i pomicanje kamenja uz oštećeni zid, kako bi prolaz ostao prohodan. Zanimalo nas je stoga što je Grad Dubrovnik dosad poduzeo po ovom pitanju te hoće li se zid sanirati i kada.
—U tijeku je rješavanje problema oštećenog zida u ulici Uz Mline. Neovisno o vlasništvu, Grad Dubrovnik je zbog sigurnosti prolaznika u 2023. planirao sredstva za potrebnu sanaciju zida koja će započeti početkom iduće godine – kratko su naveli iz Gradske uprave. Stanarima stoga ostaje za nadati se kako će se ova sad već višemjesečna saga konačno i riješiti. Čim prije.

Objavljeno u tiskanom izdanju 21. prosinca 2022. 

Pročitajte još

PROVJERILI SMO ŠTO SE DOGAĐA NA LAPADSKOJ PLAŽI Uljepšavanje Copacabane ili betoniranje?

Dulist

Psi i dalje čekaju na Žarkovici! Ističe zadnji zadani rok…

Dulist

‘Jednom Grof – uvijek Grof’: Održana skupština specijalne jedinice, predsjednik Nikica Lazarević

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija