Grad

Žičara lani imala dvostruko više posjetitelja nego 2021., cijena karte ove godine nešto veća

Žičara lani imala dvostruko više posjetitelja nego 2021., cijena karte ove godine nešto veća

Iza nas je godina u kojoj je turizam ponovno ‘stao na noge’. Tome među ostalim svjedoče i brojeve koje su ostvarile tri glavne ‘atrakcije’ u Dubrovniku – gradske zidine, Lokrum i žičara. No, ono čemu također svjedočimo su i pojedina, ‘lagana’ povećanja njihovih cijena ulaznica, a usporedno s uvođenjem eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj.

Tijekom prošle godine 341.353 posjetitelja kupilo je ulaznice i koristilo ‘Žičaru Dubrovnik’ što je dvostruko više u odnosu na 2021. godinu, istaknuli su u odgovoru iz tvrtke Excelsa nekretnine, vlasnika žičare. Najveći broj posjetitelja zabilježen je u kolovozu.

—U odnosu na kolovoz 2021. godine, ovogodišnji kolovoz imao je 38 posto više posjetitelja – kako ističu. Najveći broj posjetitelja na žičari zabilježen je 8. kolovoza 2022. godine. Prema informacijama koje smo dobili od tvrtke, vidljivo je kako će cijena ulaznice biti nešto povišena u nadolazećoj sezoni, odnosno – ‘zaokružena’.

— Žičara Dubrovnik svake godine svoj cjenik formira 1. travnja i on vrijedi do 31. ožujka iduće godine te nismo mijenjali cijene svojih usluga u odnosu na 2022. godinu. Cijena ulaznice za iduću sezonu, koju ćemo započeti otvaranjem žičare 1. travnja, ostat će gotovo jednaka prošlogodišnjoj. Cijena jednosmjerne ulaznice za djecu iznosit će 4 eura, dvosmjerna ulaznica za djecu iznosit će 7 eura, jednosmjerna ulaznica za odrasle 15 eura i cijena dvosmjerne ulaznice za odrasle iznosit će 27 eura. Za djecu do 4 godine starosti prijevoz žičarom je gratis – istaknuli su.

Na cjeniku, koji se nalazi na ulaznim vratima gornje stanice žičare, mogu se vidjeti cijene koje su vrijedile u prošloj sezoni. Naime, cijena povratne vožnje za odrasle osobe bila je 200 kuna (26.54 eura), dok je jednosmjerna vožnja za odrasle iznosila 110 kuna (14.60 eura). Povratna vožnja za djecu bila je 50 kuna (6.64 eura), a jednosmjerna vožnja za djecu bila je 30 kuna (3.98 eura). —Zadovoljni smo proteklom godinom i najave za 2023. godinu u skladu su sa najavljenim turističkim kretanjima u Dubrovniku za iduću sezonu. Povećanje cijena nije planirano – reći će za DuList iz Excelsa nekretnina.

Članak objavljen u DuListu 18. siječnja 2023.

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist