Grad

ŽELJE I OSVRTI Što su sebi u 2015. poželjeli Luka Korda i Silvio Nardelli?

ŽELJE I OSVRTI Što su sebi u 2015. poželjeli Luka Korda i Silvio Nardelli?

Ovu godinu je obilježilo puno dobrih i loših stvari. S jedne strane idu investicije, radimo i gradimo, idemo naprijed. Donijeli smo proračun, i u njemu nismo dirali investicije za iduću godinu. Nažalost nismo mogli pokriti sve troškove pa sport ni kulturu nismo mogli uvrstiti. Jednostavno nemamo od čega dignuti, ne možemo uskratiti ni hitnu pomoć ni socijalu ni vađenje krvi, vrtiće, doma za starije itd.
Negativno je u svakom slučaju što nam je Vlada iz proračuna izbila 10 – 12 milijuna kuna prihoda koje smo imali od poreza. Mislim da su oni u potpunosti izgubili kompas i nema nikakvog dogovora ni sa lokalnom samoupravom ni sa nekim drugim. Na osobnom planu mislim da je važno zdravlje, da ljudi pored svih svojih nedaća još boluju, to je najstrašnije.
Sve u svemu mislim da je u Konavlima još uvijek dobro, narod još uvijek ima nešto novaca tako da kriza nije uzela kod nas toliko koliko u drugim krajevima. Slali smo pomoć u vrijeme poplava, pomagali smo kako smo god mogli, a sredinom siječnja ćemo organizirati podružnicu Hrvatskog dobrotvornog katoličkog društva tako da na jednom mjestu prikupljamo pomoć za one kojima treba. Kod nas nema puno takvih ljudi, ali nažalost ima ih i moramo pomoći koliko god možemo. Idemo naprijed, a nadamo se da će se iduće godine na državnom planu dosta toga promijeniti i da će se netko sjetiti da postoje Konavle, a ne samo Markov trg – rekao je načelnik Općine Konavle Luka Korda.

 

U 2014. godini, možemo reći, na poslovnom planu, dogodilo se ono što Župa dubrovačka očekuje već dugi niz godina, točnije od završetka Domovinskog rata, a to je početka ulaganja u turističke kapacitete. što je značajno reći jest kako je započeto najveće ulaganje u hrvatski turizam upravo na našem području. Radi se investiciji od 350 milijuna kuna, odnosno izgradnja Hotela Sheraton, na mjestu nekadašnjeg Orlanda u Srebrenom. Zatim, tu je rekonstrukcija svih ostalih objekata u turističkom naselju Srebreno, koji su u vlasništvu Dubrovnik Riviera. Druga stvar je izgradnja hotela Mlini iste grupacije.
Najznačajnija stvar koja nas pak čeka u idućoj godini je početak izgradnje shoping centra na predjelu ex Madeško u Srebrenom, koje će sljedeće godine biti gotovo, a i ova dva spomenuta hotela primit će po očekivanjima svoje prve goste upravo u 2015. godini. U lošem sjećanju na 2014. godinu ostaju obilne oborine koje su pale na Župu, te izazvale elementarnu nepogodu i značajne štete koje su procijenjene na 5 milijuna kuna, a općina je iz svog proračuna izdvojila nešto više od dva milijuna i 100 tisuća kuna za sanaciju tih šteta, za pomoć obiteljskim stambenim objektima i okućnicama, te cestama – kazao je načelnik općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli.

Pročitajte još

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Andro Vidak na Orsuli je ostavio četiri apartmana! Ima nove velike planove za taj gradski park!

Barbara Đurasović

UŽIVO OD 10 SATI Pratite otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist

JAVNI POZIV Grad sufinancira nabavu, instaliranje i ugradnju solarnih modula na obiteljskim kućama

Dulist