Aktualno

[ŽELJE I OSVRTI] RAVNATELJ OB DUBROVNIK MARIJO BEKIĆ Više specijalizanata, novi projekti, dnevne bolnice…

[ŽELJE I OSVRTI] RAVNATELJ OB DUBROVNIK MARIJO BEKIĆ Više specijalizanata, novi projekti, dnevne bolnice...

Protekla, 2022. godina je, kao i protekle dvije prije nje, bila još uvijek obilježena pandemijom koronavirusa COVID-19, međutim kroz godinu smo se vratili na stari ritam s određenim korekcijama koje su bile pozitivne. Financijsko stanje bolnice se stabiliziralo, nismo imali problema financijske prirode, dapače – možemo reći da danas imamo ‘višak na računu’.

S druge strane, kadrovski problemi nisu dolazili do izražaja. Također, završili smo uspješno projekt dnevne bolnice u Dubrovniku i otvorili dnevnu bolnicu u Metkoviću gdje su i danas naši liječnici. Tako da – jednostavno – stvari idu svojim tijekom, a ono što me čini posebno sretnim je činjenica da imamo desetak mladih liječnika, ‘sekundaraca’, u našoj bolnici.

Krajem siječnja očekujemo od Ministarstva zdravstva suglasnost za objavljivanje većeg broja specijalizacija. Samim time možemo reći da je ulazak u 2023. odličan.

Također, opća bolnica Dubrovnik prijavila se za natječaj za poboljšanje energetske učinkovitosti, kao ustanova napravili smo sve što je u okvirima naših mogućnosti, ostaje vidjeti kako će sustav na sve to reagirati. Naš dio smo odradili i dalje nije na nama. Predali smo službeni zahtjev Ministarstvu zdravstva, što je već i poznato, kako bismo dobili zavod za kirurgiju pri Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Splitu. To bi zaista diglo pružanje usluga iz naše bolnice na jednu znatno višu razinu.

Pročitajte još

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo