Aktualno

[ŽELJE I OSVRTI] RAVNATELJ OB DUBROVNIK MARIJO BEKIĆ Više specijalizanata, novi projekti, dnevne bolnice…

Protekla, 2022. godina je, kao i protekle dvije prije nje, bila još uvijek obilježena pandemijom koronavirusa COVID-19, međutim kroz godinu smo se vratili na stari ritam s određenim korekcijama koje su bile pozitivne. Financijsko stanje bolnice se stabiliziralo, nismo imali problema financijske prirode, dapače – možemo reći da danas imamo ‘višak na računu’.

S druge strane, kadrovski problemi nisu dolazili do izražaja. Također, završili smo uspješno projekt dnevne bolnice u Dubrovniku i otvorili dnevnu bolnicu u Metkoviću gdje su i danas naši liječnici. Tako da – jednostavno – stvari idu svojim tijekom, a ono što me čini posebno sretnim je činjenica da imamo desetak mladih liječnika, ‘sekundaraca’, u našoj bolnici.

Krajem siječnja očekujemo od Ministarstva zdravstva suglasnost za objavljivanje većeg broja specijalizacija. Samim time možemo reći da je ulazak u 2023. odličan.

Također, opća bolnica Dubrovnik prijavila se za natječaj za poboljšanje energetske učinkovitosti, kao ustanova napravili smo sve što je u okvirima naših mogućnosti, ostaje vidjeti kako će sustav na sve to reagirati. Naš dio smo odradili i dalje nije na nama. Predali smo službeni zahtjev Ministarstvu zdravstva, što je već i poznato, kako bismo dobili zavod za kirurgiju pri Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Splitu. To bi zaista diglo pružanje usluga iz naše bolnice na jednu znatno višu razinu.

Pročitajte još

Spikerici iz Dubrovnika endoskopom razbili zube. KBC Split: Sve je po pravilima struke

Dulist

Požar u Mokošici, vatrogasci na intervenciji

Dulist

RAGUŽ PORUČIO TOMAŠEVIĆU Davne 2017. sam tebi i takvima govorio da se spustite među ljude

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija