Aktualno

[ŽELJE I OSVRTI] NIKŠA BURUM Iza Sveučilišta uspješna godina

Rektor Sveučilišta u Dubrovniku Nikša Burum za DuList je istaknuo po čemu će pamtiti 2021. godinu, ali i koja su njegova očekivanja za ovu 2022. godinu.

-Proteklom godinom, na Sveu­čilištu u Dubrovniku, možemo biti prilično zadovoljni. U veljači smo služ­beno otvorili Studentski dom vrijedan 216 milijuna kuna, sufinanciran europ­skim sredstvima. U novoj akademskoj godini porastao je broj domaćih i ino­zemnih studenata u domu. Posebno veseli što se nastava od početka godine odvija u učionicama čime se sveuči­lišni život prilagodio epidemijskim izazovima. Unatoč izazovima pan­demije uspjeli smo organizirati niz događanja. U ožujku je održan ‘Tje­dan karijera’, a u svibnju smo osmi put održali tradicionalnu ‘Smotru Sveuči­lišta’. Sveučilište se u listopadu pred­stavilo na EXPOsmotri, a u lipnju se održala svečana promocija preko 300 prvostupnika i diplomanata. U trav­nju smo kao jedna od tri visokoobra­zovne institucije u Hrvatskoj uvršteni na prvo mjesto još jedne globalne rang ljestvice sveučilišta ‘Round Univer­sity Ranking’. U 2021. naši znanstve­nici vodili su ili sudjelovali u provedbi čak 53 znanstvena i stručna projekta. U prosincu smo dobili projekt Erasmus Mundus, što je do sada uspjelo samo jednoj visokoobrazovnoj instituciji u Hrvatskoj. Napravljen je značajan iskorak u osuvremenjivanju nastave opremanjem i stavljanjem u funkciju laboratorija afektivnog računarstva i digitalnog marketinga, jednog od prvih takvih laboratorija u središnjoj i jugoistočnoj Europi. Treba istaknuti i studentske uspjehe. Unidu radio dobitnik je godišnje nagrade HURiN-a – Brončani mikrofon za emisiju ‘Radio espresso’. U Centru za strane jezike pokrenuli smo program cjeloživotnog učenja stranih jezika kao i program priprema srednjoškolaca za državnu maturu. Nadamo se da će pandemija uskoro završiti i da ćemo moći orga­nizirati znanstvene skupove i tribine u prostorima Sveučilišta – naglasio je rektor Sveučilišta u Dubrovniku.

Iz tiskanog izdanja DuLista od 29. prosinca 2021.

Pročitajte još

OBORENI REKORDI U POTROŠNJI STRUJE U podne svi ‘raspalili’ klime

Dulist

Dančea nastavlja oporavak u vanjskom bazenu Safari parka na Brijunima

Dulist

Kroz Zračnu luku Dubrovnik u lipnju prošlo više od 300 tisuća putnika

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija