Aktualno

[ŽELJE I OSVRTI] NIKŠA BURUM Iza Sveučilišta uspješna godina

Rektor Sveučilišta u Dubrovniku Nikša Burum za DuList je istaknuo po čemu će pamtiti 2021. godinu, ali i koja su njegova očekivanja za ovu 2022. godinu.

-Proteklom godinom, na Sveu­čilištu u Dubrovniku, možemo biti prilično zadovoljni. U veljači smo služ­beno otvorili Studentski dom vrijedan 216 milijuna kuna, sufinanciran europ­skim sredstvima. U novoj akademskoj godini porastao je broj domaćih i ino­zemnih studenata u domu. Posebno veseli što se nastava od početka godine odvija u učionicama čime se sveuči­lišni život prilagodio epidemijskim izazovima. Unatoč izazovima pan­demije uspjeli smo organizirati niz događanja. U ožujku je održan ‘Tje­dan karijera’, a u svibnju smo osmi put održali tradicionalnu ‘Smotru Sveuči­lišta’. Sveučilište se u listopadu pred­stavilo na EXPOsmotri, a u lipnju se održala svečana promocija preko 300 prvostupnika i diplomanata. U trav­nju smo kao jedna od tri visokoobra­zovne institucije u Hrvatskoj uvršteni na prvo mjesto još jedne globalne rang ljestvice sveučilišta ‘Round Univer­sity Ranking’. U 2021. naši znanstve­nici vodili su ili sudjelovali u provedbi čak 53 znanstvena i stručna projekta. U prosincu smo dobili projekt Erasmus Mundus, što je do sada uspjelo samo jednoj visokoobrazovnoj instituciji u Hrvatskoj. Napravljen je značajan iskorak u osuvremenjivanju nastave opremanjem i stavljanjem u funkciju laboratorija afektivnog računarstva i digitalnog marketinga, jednog od prvih takvih laboratorija u središnjoj i jugoistočnoj Europi. Treba istaknuti i studentske uspjehe. Unidu radio dobitnik je godišnje nagrade HURiN-a – Brončani mikrofon za emisiju ‘Radio espresso’. U Centru za strane jezike pokrenuli smo program cjeloživotnog učenja stranih jezika kao i program priprema srednjoškolaca za državnu maturu. Nadamo se da će pandemija uskoro završiti i da ćemo moći orga­nizirati znanstvene skupove i tribine u prostorima Sveučilišta – naglasio je rektor Sveučilišta u Dubrovniku.

Iz tiskanog izdanja DuLista od 29. prosinca 2021.

Pročitajte još

OPĆINU STEŽU ROKOVI Vrtić u Kuparima do 2026.?

Andrea Falkoni Račić

Festanjulka Lada Jurica šalje pozdrave iz Bruxellesa

Dulist

Olujna bura zatvorila Most dr. Franja Tuđmana

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija