Županija

[ŽELJE I OSVRTI] NIKOLA DOBROSLAVIĆ Naš posao s Pelješkim mostom nije gotov

Po čemu će pamtiti 2018. godinu i kakva su očekivanja za 2019. za DuList iznio je dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić:

-Godina 2018. ostat će na vijeke upisana u povijest Županije po tome što je nakon godina neizvjesnosti konačno krenuo projekt Pelješkog mosta. To je zasigurno najznačajniji čimbenik razvoja koji će promijeniti ne samo sliku Pelješca nego i cijelog juga Hrvatske. Usprkos raznim nastojanjima da se taj projekt sabotira, Vlada Andreja Plenkovića smogla je hrabrosti i konačno stavila jednu veliku ‘točku na i’. Sada ćemo još gorljivije nastaviti borbu za nastavak autoceste od Metkovića do Dubrovnika kao i brze ceste od Osojnika do Zračne luke Dubrovnik te nastavka Pelješke ceste.

Osim projekata koje smo već davno započeli za 2019. godinu ću posebno istaknuti pokretanje osam projekata izgradnje luka od županijskog i lokalnog značaja za koje imamo garanciju da su osigurana sredstva iz fondova Eu u iznosu od 400 milijuna kuna. To su luka Perna u Orebiću, Polačište u Korčuli, lukobran Puntin također u Korčuli, luka Trpanj u Općini Trpanj, Prigradica u Općini Blato, Trajektno-putnički terminal Vela Luka, Luka Ubli na Lastovu te Donje čelo na otoku Koločep, a uz njih tu su i ribarske luke Sustjepan i Vela Luka vrijedne preko deset milijuna eura. Jedan od projekata na koji smo posebno ponosni je Centar za djecu s poteškoćama u razvoju koji je većinski financirala Županija, no ne smijemo zaboraviti niti Dom zdravlja Dubrovnik, Grad Dubrovnik, OB Dubrovnik, Zakladu Blaga djela, projektanta i druge koji su sufinancirali projekt ili donirali svoje usluge kako bi se uspješno realizirao – rekao je župan Nikola Dobroslavić.

Pročitajte još

[FOTO] ‘SVE IDE PO PLANU’ Obišli smo radove na Vili Čingriji

Dulist

Napreduju radovi na Centru za djecu s poteškoćama u razvoju u Metkoviću

Dulist

PRIVREMENO Župljani u Srebrenom mogu produžiti abonamenat za prosinac

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija