Grad

‘Želite nešto tražiti za sebe, jer vam je važno, a ne znate kako?’

'Želite nešto tražiti za sebe, jer vam je važno, a ne znate kako?'

Nešto biste željeli a niste sigurni? Želite nešto tražiti za sebe, jer vam je važno, a ne znate kako? Ljuti ste i istovremeno vas je stid tog osjećaja? Imate dojam da s nekim ljudima „Vi u kupe a oni u špade“? Čini vam se da svi znaju kako ona petica iz Biologije čista slučajnost i samo je pitanje vremena kad će svi doznati da ste, u biti, neznalica? Često se osjećate kao da biste rekli ne a onda promatrate kako vaša usta izgovaraju da? Želite pokrenuti nešto super ali kada trebate motivirati društvo, jednostavno ne ide ? Ako se pronalazite u nekim od ovih pitanja, onda su ove radionice kao stvorene za vas!

Radionice se održavaju 12. i 13. te 19. i 20. ožujka od 15h do 19h u Centru za mlade Dubrovnik. Broj sudionika je ograničen a prijaviti se možete na poveznici ovdje.

Nastavno na prve dvije radionice održane u veljači 2022. „Emocionalna inteligencija: put do vrsnoće“, trećom radionicom naslovljenom „Emocionalna inteligencija: percepcija, procjena i izražavanje emocija“, uronit ćemo dublje i konkretnije u emocionalnu inteligenciju obrađujući vrijednosti kao njen temelj te radeći na svjesnosti izgovorene riječi, metafora i asocijacija u odnosu na konkretizaciju objektivnih vrijednosti. Bavit ćemo se optimizmom i okrenutosti mogućnostima koje budućnost nudi u konkretnosti svačije životne situacije. Istražiti ćemo pojam i ulogu osobnih granica.

Četvrta radionica, „Emocionalne olakšice mišljenju“, donijet će neke nove spoznaje o liderstvu kao realizaciji emocionalne inteligencije u širem kontekstu, oslanjajući se na ispunjenje osobne misije kao kriterij. Takođe ćemo istražiti mehanizme unutrađnje i vanjske podrške koji nas u tome mogu podržati.
Peta radionica, „Emocionalna inteligencija: razumijevanje i analiza emocija – uporaba emocionalnih znanja“, ide prema još konkretnijim situacijama, odnosno, donošenju odluka i izgradnji identiteta putem emocionalne inteligencije kroz horizontalni sustav vrijednosti, napose na životnim prekretnicama. Ujedno ćemo vidjeti na koji način različite uloge utjeću na način kako se ophodimo te ćemo istražiti fleksibilnost kao princip koji je značajan za prikladno odgovaranje na unutrašnje i vanjske podražaje.

Šesta radionica, „Refleksivna regulacija emocija u promociji emocionalnog i intelektualnog razvoja“, kao posljednja u ovome nizu, donosi temu upravljanja vremenom kao ključnim za konkretizaciju ciljeva u svakodnevici. Tijekom radionice, stres, nutarnji konflikti, sindrom izgaranja, zamor suosjećanjem, postavljanje ciljeva i ostale srodne teme bit će sagledane u svjetlu noodinamike s naglaskom na slobodu izbora stava u odnosu na tri vrijednosne kategorije prema Viktoru Franklu.

Premda svaka od radionica je sadržajno neovisna jedna o drugoj jer svaka nudi svoju temu, ponajbolje je ukoliko je osoba u mogućnosti sudjelovati na svim radionicama u nizu jer tako će dobiti potpuniju sliku onoga što kroz ovih šest radionica nastojimo obraditi, prožimajući osobno i općenito. Svaka od radionica će obilovati kreativnim vježbama, raspravama, iskustvenim aktivnostima te usput biti prožeta teorijskom podlogom i popraćena prikladnim materijalima za daljnju izgradnju.

Ove radionice zajednički provode In medias res, obrt za savjetovanje u vezi s poslovanjem i ostalim upravljanjem i Bonsai u sklopu projekta Centar za mlade Dubrovnik. Centar za mlade Dubrovnik je jednogodišnji projekt koji kreiranjem edukativnih, zabavnih, participativnih i psihosocijalnih sadržaja, te uređenjem prostora i unaprijeđenjem civilno-javnog partnerstva jača infrastrukturu i prilike za mlade u Dubrovniku. Projekt je u iznosu od 75.000,00 HRK financiran od Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade i sufinanciran od strane Grada Dubrovnika.

Pročitajte još

UKRAJINKA ANNA GADIATSKA Za mene je Dubrovnik postao drugi dom, jako sam sretna!

Maria Prkut

ZA 410 KORISNIKA Grad traži izvođače za izgradnju Doma umirovljenika ispod bolnice

Dulist

Dubrovnik domaćin konferencije KOKOSS

Dulist