Aktualno

Zelena i Plava Čistka ovog vikenda od Lokruma do Šipana

Zelena i Plava Čistka ovog vikenda od Lokruma do Šipana

Grad Dubrovnik sedmu godinu zaredom organizira najveću nacionalnu ekološku kampanju ‘Zelena i Plava Čistka 2018.’.

Ove godine Hrvatska se pridružila volonterima 150 zemalja s kojima će, u sklopu Svjetskog dana čišćenja (‘World CleanUp Day’) i Međunarodnog dana zaštite ozonskog sloja, ukloniti otpad iz okoliša te educirati javnost o važnosti uklanjanja otpada.

Upravni odjel za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša organizira Zelenu i Plavu Čistku u suradnji s Javnom ustanovom Rezervat Lokrum i njihovim partnerima, Udrugom za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce, Eko Centrom Zeleno Sunce, udrugom DART, Hrvatskim planinarskim društvom Dubrovnik, udrugom Green Sea Safari Dubrovnik, udrugom Ljubitelji hrvatskih tradicija i prirodnih ljepota, Regionalnim centrom za izgradnju zajednice i razvoj civilnog društva DEŠA, Čistoćom Dubrovnik te tvrtkom Cian.

U akciju su uključeni i djelatnici Prirodoslovnog muzeja Dubrovnik i Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije te ostali brojni vanjski suradnici, partneri i lokalni stanovnici.

Društvo distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Dubrovačko-neretvanske županije za ovu akciju darovalo je vrećice za prikupljanje otpada.

Cjelokupni program može se pronaći ovdje.

Pročitajte još

Britanski turoperator povećava broj zračnih linija prema hrvatskoj obali

Dulist

Svjetski je dan slobode medija

Dulist

‘DA SAM JA NEKO’ Enis Bešlagić s autorskom predstavom stiže u Dubrovnik!

Dulist