Politika

“Žele poslije pokopa oprati ruke”

Šokiran sam tematikom i tijekom sinoćnje sjednice Gradskog vijeća Grada Dubrovnika jer toliko licemjerja i političkih nebuloza na jednome mjestu odavno nisam čuo niti vidio –

započeo je priopćenje za javnost predsjednik Udruge Dubrovnik regija Igor Žuvela te nastavio:

– Očito su shvatili vodeći ovaj grad da su proizveli mnogo nezadovoljstva građana i institucija te žele sada poslije pokopa oprati ruke. Na sve što se događa u dubrovačkoj regiji počevši od gašenja administrativnih središta, pošte, trgovačkog suda, carinarnice, HZZO-a, a predstoji nam i gašenje Porezne uprave, Županijskog suda, Policijske uprave, sam javno upozoravao krajem siječnja i molio nadležne da udruže svoje snage za boljitak svoga kraja bez obzira na političku pripadnost, međutim to se nije dogodilo.

Stoga sam zapanjen zakašnjelom reakcijom našeg Gradskog vijeća koja je mogla biti učinkovita da je bila pravovremena. Pitam se čemu sada ovaj igrokaz, kome se mažu oči kada su se netom prije zatvaranja institucija oglušili na molbe predstavnika, zaposlenika tih istih institucija.

Rezultat nereagiranja predstavnika gradske uprave, njihova neučinkovitost i nezainteresiranost, kao i neuvažavanje stava građana prouzročilo je nezadovoljstvo i jednostavno su potrošili divne ljude o kojima nitko više ni ne raspravlja, a potom mislim na zaposlene u ugašenim institucijama ovoga grada. Mogli su, a nisu htjeli, jer nisu učinili ništa onda kada su trebali. Jedino rješenje je dubrovačka regija, sa sjedištem u Dubrovniku s vraćanjem i zadržavanjem svih institucija koje čine ovaj grad – zaključio je Igor Žuvela.

Pročitajte još

‘JA NARAVNO NE IDEM NIGDJE…’ Kunica nije više stonski vijećnik, zamijenit će ga Romano Vukas

Dulist

Ivona Michl vršiteljica dužnosti ravnateljice Dubrovačkih muzeja

Ni koalicijski partneri HDZ-a nisu podržali predložene članove Povjerenstva za ocjenjivanje sportskih programa

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija