Politika

“Očuvajte dolinu Neretve i Malostonski zaljev”

Županijski odbor HDZ-a Dubrovačko-neretvanske županije uputilo je priopćenje vezano za hidroenergetski projekt „Gornji horizonti“. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

-Svjesni značaja doline rijeke Neretve i Malostonskog zaljeva, kao iznimnih prirodnih resursa na kojima se temelji poljoprivreda, ribarstvo i marikultura a time i egzistencija stanovnika ovog kraja, dijelimo zabrinutost građana Dubrovačko-neretvanske županije i nevladinih udruga zbog netransparentno vođenih pregovora predstavnika Vlade Republike Hrvatske vezano za  hidroenergetski projekt „Gornji Horizonti“. 
 
Držimo da realizacija ovog projekta otvara pitanje vodoopskrbe, održanja plodnih nasada u dolini rijeke Neretve zbog smanjenja hidropotencijala Neretve i prodora slane morske vode u njeno korito i zaslanjenja tla te ujedno dovodi u pitanje marikulturu u Malostonskom zaljevu zbog  moguće neravnoteže u dotoku slatke vode u zaljev.

Stoga pozivamo Vladu Republike Hrvatske da, uz punu transparentnost navedenih pregovora i pravodobno izvještavanje javnosti o planovima gospodarenja vodama na ovom području,  prioritetno osigura zaštitu i očuva bioraznolikost doline rijeke Neretve i Malostonskog zaljeva.
 
Ovime ujedno apeliramo na Vladu Republike Hrvatske da svoju spremnost da zaštiti interese i egzistenciju stanovnika Dubrovačko-neretvanske županije jasno pokaže aktivnim uključivanjem predstavnika ove županije u navedene pregovore.- navodi se u priopćenju kojeg potpisuje predsjednik ŽO HDZ-a Branko Bačić.

Pročitajte još

Blaž Pezo predsjednik Županijskog odbora HDZ-a

Dulist

NOVI CRODEMOSKOP HDZ i dalje uvjerljivo prvi, Milanović najpozitivniji političar

Dulist

NIKOLA JANOVIĆ, ZASTUPNIK U PARLAMENTU CG I BIVŠI JUGAŠ ‘Crne Gore kao samostalne države neće biti ako ne bude okrenuta Zapadu’

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija